Ko mojemu otroku v šoli »zaškripa« … kako najti pot iz težav in kaj lahko naredimo starši?

Spoštovani starši,

v spomladanskem delu šole za starše vam predstavljamo domače strokovnjake s področja prepoznavanja in zmanjševanja specifičnih učnih težav pri učencih:
Karmen Pograjec Rus je defektologinja; strokovno deluje na področju zgodnjega odkrivanja in diagnosticiranja specifičnih učnih težav. Učencem in staršem svetuje, na kakšen način razviti elementarne spretnosti branja, pisanja ter računanja, ki so najpogosteje vzrok težav in neuspehov v šoli.
Maša Berčan je defektologinja; vrsto let se že izobražuje na področju kineziologije (veda o gibanju) in oblikovanju dominantnega profila.
Mateja Zupančič in Sabina Kavšek sta profesorici angleščine in mami, ki sta se na poti odraščanja svojih otrok soočili s specifičnimi učnimi težavami, konkretneje z disleksijo. Primorani sta bili odkrivati pasti bralno-napisovalne motnje in iz nje najti konstruktivno pot, ki je bila v pomoč njunima otrokoma. Disleksijo predstavljata s stališča tako učitelja kot starša. Sta tudi članici Društva Bravo, kjer pridobivata in delita svoje znanje in izkušnje.

Vabimo vas, da se v četrtek, 25. 4. 2019, ob 17. uri, dobimo na strokovnem druženju, kjer si bomo lahko izmenjali mnenja o specifičnih učnih težavah. Zagotovo boste dobili mnogo konkretnih napotkov za delo z vašim otrokom ali pa boste domov odšli potolaženi, da niste edini s temi težavami ter da se še marsikdo sooča z njimi.

Za lažjo organizacijo šole za starše so nujne vaše predhodne prijave. Rok za prijavo je 23. 4. 2019.
Prijavite se s klikom TUKAJ.

Učenje se nikoli ne preneha, le vsebina se spremeni.

Vir fotografije na spletni strani šole: Foto: Andrey Kiselev (stock.adobe.com)

(Skupno 165 obiskov, današnjih obiskov 2)