Prireditev ob 20-letnici OŠ Brinje Grosuplje

Petek, 26. 5. 2017, je bil za vse učence in delavce OŠ Brinje Grosuplje poseben in pomemben dan, saj smo praznovali 20-letnico šole. Na šoli je pospešeno vrvelo od priprav na praznovanje že nekaj mesecev prej.

Prireditev, ki smo jo ob tem pripravili, je tokrat potekala v Športni dvorani Brinje. Udeležilo se je je približno 1000 gostov, od staršev in učencev, bivših učencev, sedanjih in upokojenih učiteljev in drugih delavcev šole, vabilu pa sta se odzvala tudi grosupeljski župan dr. Peter Verlič in ga. Brigita Rupar z Zavoda za šolstvo. Prireditev se je začela s projekcijo filma o zgodovini šole in se nadaljevala z domiselnim sprehodom obeh voditeljev (Maja Kovač in Jurij Smrečnik) po šolskih področjih, na katerih se je šola še posebej izkazala v preteklih 20 letih.

Predstavili so se učenci matične OŠ in tudi obeh podružnic – Podružnične osnovne šole Polica in Podružnične osnovne šole s prilagojenim programom. Dogajanje na odru so popestrile glasbene točke (šolski bend, kvartet violin, otroški pevski zbori matične OŠ, POŠ Polica in POŠPP, igranje na kahon itd.). Salve smeha je iz gledalcev izvabil skeč, v katerem sta »mama in sin«  dokazovala drug drugemu, kateri šolski sistem je boljši: stari ali novi. Gotovo pa si bodo vsi zapomnili izjemen nastop Ane Hudorovac, ki je v duetu z Zlatkom Čordićem zapela pesem Svet je tvoj, in Lare Žgajnar, ki se je predstavila v pesmi Eve Boto Kaj je to življenje. Marsikomu se je ob njihovem nastopu orosilo oko.

Ob rojstnem dnevu so šoli izrekli svoje želje vsi obiskovalci, ki so v ta namen ob vabilu na prireditev dobili posebno pero, na katerega so napisali želje. Ob zaključku prireditve so pero zamenjali za simbolično darilo. Želje pa so šoli izrekli tudi govorniki na prireditvi: župan dr. Peter Verlič, ravnateljica Natalija Kotar, nekdanja ravnateljica Irena Kogovšek, Brigita Rupar z Zavoda za šolstvo, Lara Romih, predsednica Sveta staršev, Zlatka Adamič, ki natanko 20 let poučuje na OŠ Brinje Grosuplje in Jelka Gros, naša upokojena knjižničarka.

Učitelji in učenci so proti koncu prireditve skupaj z združenima zboroma matične OŠ in POŠ Polica zanosno zapeli šolsko himno, ki je nastala prav za priložnost praznovanja 20-letnice šole.

K uspehu prireditve, in prireditev je zares uspela, kar so dokazovale besede  priznanja in občudovanja gostov, so pripomogli številni donatorji. Med njimi je piko na i prireditvi postavil g. Anton Centa z ozvočenjem in osvetlitvijo nastopajočih.

Po prireditvi je bila otvoritev multisenzorne sobe, ki jo je skupina učencev uredila v odsluženem kombiju. Kombi stoji v atriju šole, ki sta ga je v tednu pred prireditvijo uredila in polepšala g. in ga. Smrkolj. Ob tem se lahko pohvalimo, da smo edina šola v Sloveniji, ki imamo na steni zeleni grafit.

Vsem sponzorjem in drugim, ki ste kakorkoli pomagali pri nastajanju prireditve, najlepša hvala!

Sonja Psaltirov

 

Na spletni strani občine Grosuplje je objavljen prispevek o prireditvi ob 20-letnici OŠ Brinje Grosuplje. V prispevku je tudi posnetek celotne prireditve.

http://www.grosuplje.si/novice/20-let-osnovne-sole-brinje-grosuplje.html