V tem šolskem letu smo učence, ki so vseh devet let opravili Bralno značko nagradili z izletom v Benetke. Benetke so mesto na vodi, ki nam ob vsakem srečanju razkrijejo košček svoje zgodovine, vsakič malce drugače.

V četrtek, 23. 5., smo se na šolskem parkirišču zbrali v zgodnjih jutranjih urah. Pot smo nadaljevali proti Škofljici, kjer so se nam pridružili učenci OŠ Škofljica. Nato je sledila vožnja mimo Ljubljane, Postojne, Sežane do Fernetičev ter potem po Italiji do rta Punta Sabbioni. Tu nas je čakala ladjica, ki nas je popeljala v Benetke, na trg sv. Marka, kjer smo se izkrcali.

Eno najlepših mest na svetu nas je očaralo z drobnimi detajli na pročeljih palač, z veličastnostjo Doževe palače in dih jemajočo baziliko sv. Marka.

Ozke uličice, romantični mostovi, gondoljerji, ki prevažajo zaljubljene popotnike, poulični glasbeniki, ki nežno pobožajo utrujene misli mimoidočih… to je le nekaj drobnih utrinkov iz plavajočega mesta.

To je bil dan, ki je bil poln novih doživetij, vtisov in poznanstev. Nad izletom smo bili navdušeni prav vsi!

Benetke se na srečo pogrezajo počasi in pričakujejo nove in nove generacije turistov – tudi ljubiteljev dobrih knjig.

Saj veste – branje se vedno splača!

 

Mnenja učenk o izletu:

Dan se je začel že zgodaj, saj smo izpred šole odrinili že ob 5.30. Ob 6.00 smo pobrali še učence OŠ Škofljica in dogodivščina se je pričela. 4 – urna vožnja je minila hitro, saj smo se pogovarjali, se zabavali in uživali ob pogledu na naravo. V Benetke smo se elegantno pripeljali z ladjico. In prvi pogled je bil zagotovo osupljiv. Mesto, grajeno na vodi ima prav zares zanimivo arhitekturo in zgodovino. Potem ko smo si pogledali del mesta z vodičko, smo imeli uro časa, da si gremo kupit spominke in malo
sami raziskujemo trgovinice. Ogledali smo si tudi Basilico di San Marco.
Čas je hitro minil in kot bi mignil, smo se že vkrcali na ladjico za nazaj. Potem pa vožnja z avtobusom do doma. Čeprav smo domov prišli pozno, smo prišli nasmejani in z novimi prijateljskimi vezmi.

Maja Kump, 9. a

Tisti četrtek je bil zelo zanimiv. Zgodaj smo vstali in se odpravili proti Benetkam. Pot je bila zabavna, poslušali smo glasbo in podobno. Vozili smo se 4 ure. Prišli smo do ladjice, ki nas je odpeljala do Benetk.
Ogledovali smo si mesto in njegove zanimivosti. Zelo lepo »artistično« mesto. Seveda pa zelo drago. Imeli smo nekaj prostega časa, da smo si ogledali mesto brez učiteljev. Vrnili smo se na ladjico in kasneje na avtobus. Domov smo prišli pozno, a polni novih izkušenj.

Neja Vidmar, 9. a

(Skupno 372 obiskov, današnjih obiskov 1)