ŽVN 6. a in 6. b CŠOD Štrk

Prvi dan

Dopoldan smo polni pričakovanj prispeli na Ptuj. Nastanili smo se v sobe in dobili nekaj navodil, potem je že sledilo odlično kosilo. Popoldne smo preživeli ob spoznavanju prsti in preživetja v naravi. Naučili smo se, kakšne vrste prsti poznamo, kako jih ločimo med seboj ter kako postaviti šotor in zavezati nekaj vozlov. Med delom smo se posladkali z odličnim domačim smoothijem, za katerega nam je kuharica zaupala tudi recept. Dan smo zaključili z večernim pohodom po okoliških poljih.

Lepo vas pozdravljamo, učenci 6. a in 6.b

Drugi dan

Preživeli smo še en lep dan, poln dogodivščin in dobre hrane. Po jutranji telovadbi v parih smo se učenci 6. a pomerili v plezanju in lokostrelstvu, učenci 6. b pa smo se odpravili na raziskovanje bližnje mlake. Popoldne smo se prelevili v prave ptujske pubece in dekline ter se preizkusil v tradicionalni ptujski peki in spoznali tradicionalno ptujsko masko – kurenta. Večer smo preživeli ob igranju družabnih in športnih iger.

Lepo vas pozdravljamo, učenci 6.a in 6. b

Tretji dan

Danes zjutraj smo se razveselili sončnega dneva brez vetra. Po jutranji telovadbi in zajtrku smo se odpravili na daljši pohod. Najbolj všeč nam je bil prosti čas na igralih ob Ptujskem jezeru. Slišali smo veliko novega o največjem umetnem jezeru v Sloveniji ter se naučili nekaj strokovnih izrazov, kot je akumulacijsko jezero, generator ipd. Preostanek dneva smo se učenci 6. a preizkusili v preživetju v naravi, učenci 6. b pa smo raziskovali prst na njivi in na travniku. Čeprav nas je nekaj učencev žal moralo zapustiti, smo ostali dobre volje in smo zvečer uživali ob igranju športnih in družabnih iger. Malo že pogrešamo dom, ampak se hrabro držimo.

Lepo vas pozdravljamo, učenci 6. a in 6. b

Četrti dan

Za nami je še zadnji cel dan v ŽVN. Preživeli smo kar se da lepo. Učenci 6. b smo se učili streljati z lokom ter se preizkusili v plezanju, učenci 6. a pa smo odkrivali mlako in njeno okolico. Današnji dan je bil poseben tudi zaradi “mini” praznovanju s sladico ob kosilu, saj bo učenka praznovala rojstni dan. Sladica nam je dala dodatnega pogona še za popoldanske delavnice, na katerih smo učenci 6. a pekli ocvirkovko, učenci 6. b pa smo spoznavali kurenta. In že je bil tukaj zadnji večer, ki smo se ga zelo veselili. Na Pokaži kaj znaš smo se po sobah predstavili z eno točko, nato pa je sledila nora zabava. Ker smo se tako zabavali so nam učiteljice dovolile, da večer malo podaljšamo in se jutri malce kasneje zbudimo.

Jutri nas čakata še delavnici kaligrafije in potovanja v vesolje, po kosilu pa se odpravimo v proti domu. Pred šolo bomo predvidoma ob 15.30.

Lepo vas pozdravljamo, učenci 6. a in 6. b

(Skupno 754 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost