Začetek pouka v šolskem letu 2020/21 bo za učence 2.-9. razreda matične 

Razpored prihoda učencev v šolo:

2. razred – vhod (1. triletje) pri nogometnem igrišču ob 8.30

4. razred – zbor pred vhodom Ljubljanska cesta ob 8.30, kjer vas pričakajo razredničarke in vas pospremijo v šolo

5. razred – zbor pred vhodom Ljubljanska cesta ob 8.30, kjer vas pričakajo razredničarke in vas pospremijo v šolo

6. do 9. razred – zbor učencev na velikem šolskem igrišču ob 8.30, kjer vas bodo pričakali razredniki in vas pospremili v učilnice

Za učence od 6. do 9. razreda je nošenje maske obvezno. Vsak učenec ima svojo masko ali ruto ali drugo pokrivalo. Učenci nosijo masko na hodnikih in ob prehajanju v druge učilnice.

Učenci od 2. do 9. razreda bodo že ta dan imeli pouk po urniku, ki bo viden na šolski spletni strani (razdelek pouk, urniki oddelkov).

Sprejem prvošolcev bo v torek, 1. 9. 2020, ob 10.30. Vabilo za prvi šolski dan ste starši že prejeli po pošti. Časovnico poteka 1. šolskega dne bodo starši prvošolcev prejeli v petek po elektronski pošti.

Za šolsko prehrano bo za vse naročnike poskrbljeno že prvi šolski dan.

V primeru, da bo vaš otrok v šolo prišel pred začetkom pouka, ga bo sprejel dežurni učitelj in ga pospremil v šolsko avlo, kjer bo organizirano varstvo od 7.30 dalje.

Za prijavljene učence 2.-5. razreda bo organizirano podaljšano bivanje.  

Vozni red šolskih avtobusov bo enak kot lansko šolsko leto, v primeru sprememb vas bomo sproti obveščali na šolski spletni strani. Na avtobusu ravnamo v skladu s priporočili NIJZ, kar pomeni, da učenci obvezno nosijo svojo masko. Prostor za voznikom pa pustijo prazen.

.

DODATNO OBVESTILO GLEDE OKUŽBE S SARS-CoV-2

Spoštovani starši,

obveščamo vas, naj v šolo v novem šolskem letu prihajajo zdravi otroci. Prosimo, da pri tem upoštevate naslednje:

  1. V zadnjih 14 dneh ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2.
  2. Otroku ni bila odrejena karantena.
  3. V zadnjih 14 dneh nam zdravnik oz. epidemiološka služba ni priporočila samoizolacije.
  4. Če se bodo pri mojem otroku pojavili zgoraj navedeni znaki/simptomi ali bo potrjena okužba
    s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, bo otrok ostal doma.

Če vaš otrok zboli z zgoraj navedenimi znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2
pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi. Če je otrok bolan, za nadaljnja navodila pokličite otrokovega izbranega ali dežurnega zdravnika.
V primeru potrjene okužbe v družini ali drugega tesnega stika z okuženo osebo boste nadaljnja navodila prejeli od epidemiološke službe.

Priporočamo vam, da otrok omeji stike s starejšimi (npr. s starimi starši) in osebami
s pridruženimi kroničnimi boleznimi ali imunskimi pomanjkljivostmi, saj so le-ti bolj ogroženi
za težek potek bolezni.

Osnovne informacije o COVID-19

Okužba z virusom SARS-CoV-2 lahko povzroči koronavirusno bolezen 2019 oz. COVID-19. Inkubacijska doba (čas med okužbo in pojavom bolezni) je lahko do 14 dni, povprečno približno 6 dni. Bolezen se najpogosteje kaže z znaki/simptomi okužbe dihal, to je s slabim počutjem, utrujenostjo, nahodom, vročino, kašljem in pri težjih oblikah z občutkom pomanjkanja zraka. Pri približno 80% okuženih bolezen poteka v lažji obliki. Pri otrocih je potek bolezni praviloma lažji, tveganje za težek potek in zaplete pa se poveča pri starejših (zlasti starejših od 60 let) in osebah s pridruženimi boleznimi, kot so srčno-žilne bolezni, bolezni pljuč, jeter, ledvic, sladkorna bolezen, imunske pomanjkljivosti ipd. Za težji potek bolezni je značilna pljučnica. Za potrditev ali izključitev okužbe s SARS-CoV-2 je potrebno mikrobiološko testiranje. Okužba s SARS-CoV-2 se med ljudmi prenaša kapljično, z izločki dihal. Za prenos potreben tesnejši stik z bolnikom (razdalja do bolnika manj kot 1,5 m). Okužba je možna tudi ob stiku s površinami, onesnaženimi z izločki dihal. Za preprečevanje okužbe je tako najpomembnejša dosledna higiena rok in kašlja. Podrobna navodila za preprečevanje okužbe in več informacij na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

V primeru, da ima otrok zdravstvene omejitve za prisotnost pri pouku v šoli v času pojavljanja okužbe s SARS-CoV-2, se posvetujte z otrokovim izbranim osebnim zdravnikom.

(Skupno 1.046 obiskov, današnjih obiskov 1)