17. 9. je DAN ZLATIH KNJIG. Dan, s katerim se uradno začenja branje za bralno značko. Letos bo tekmovanje še posebej svečano, saj se bo odvijalo že šestdesetič (60.). Tekmovanje sta si zamislila pisatelj Leopold Suhodolčan in profesor Stanko Kotnik, da bi spodbudila branje mladih.

Dan zlatih knjig je dan, ko obeležimo rojstvo in smrt mladinskega pisatelja Franceta Bevka. Ta je napisal veliko dobrih knjig prav za vas, otroke. Otroci še danes prebirate njegova dela: Lukec in njegov škorec, Tatič, Pesterna, Pastirci, Grivarjevi otroci ter mnoga druga.

Praznovanju smo se pridružili tudi na naši šoli. Prvošolčki so uradno postali člani šolske knjižnice, dobili člansko izkaznico ter knjižno darilo, slikanico z naslovom Smejalnik in cvililna zavora, ki jo je napisal Slavko Pregl. Darilne slikanice vsem slovenskim prvošolčkom podarjata Društvo Bralna značka Slovenije ter podjetje Hofer.

Knjižničarka pa je obiskala tudi učence na DE Adamičeva in jim pripravila zanimivo knjižnično uro.

Bevk je dejal, da je dobra knjiga zlata knjiga. Naj čimveč dobrih – zlatih – knjig pride do vas in razburka vašo domišljijo!

(Skupno 225 obiskov, današnjih obiskov 1)