Pozdravljeni!

V praksi se kaže, da so učenci z avtizmom še vedno pogosto osamljeni ali izločeni iz vrstniškega življenja. Ker je 2. 4. dan zavedanja o avtizmu, lahko vsi spoznavamo in obravnavamo drugačnost otrok z avtizmom ter jih skušamo razumeti. Med njimi je veliko zanimivih osebnosti z lepimi in dobrimi lastnostmi, ki jih zaradi svojih socializacijskih in komunikacijskih primanjkljajev izkažejo le v varnem in spodbudnem okolju. Mogoče bo prav s pomočjo te srčne knjige, kateri izmed teh srčnih otrok odprl svoje srce.

V ta namen je Založba Pivec pripravila avdio posnetke knjige Moj prijatelj Oli, prav tako pa je knjiga dostopna v PDF verziji. Knjiga o Oliju pomembno prispeva k vrstniškemu razumevanju drugačnosti in avtizma. Posvečena je vsem Olijem – vsem, ki so drugačni in imajo zaradi te svoje drugačnosti težave z ljudmi okoli sebe.

Spodaj je priložen link, kjer lahko poslušate zgodbo Olija ali jo preberete.

https://zalozba-pivec.com/knjigarna/moj-prijatelj-oli

»Ko me je strah, se počutim čisto majhnega in stisnjenega, kot bi me preganjala vojska zombijev … Takrat sem po navadi tudi žalosten, zato začnem čivkati.«

»Ko sem vesel, ne morem biti pri miru in takrat veliko mijavkam.«

»Takrat mislim, da me bo razneslo! Jeze ne morem ustaviti, zato vpijem, skačem in preklinjam,«

Tominšek, Perovšek M. (2020) – Moj prijatelj OLI; Zgodbica o kužku, ki se je moral naučiti biti

 

… Zato smo se tudi učenci 8. in 9. razreda šole s prilagojenim programom spomnili na prijatelje, ki so med nami. Na ta dan smo imeli dan dejavnosti. Preko QR kod smo sprejemali in spoznavali različnost. Učenci so ob koncu v znak podpore narisali še slike z modrimi (ali pisanimi) baloni.

 

 

(Skupno 565 obiskov, današnjih obiskov 1)