Zadnjič posodobljeno: 10. 5. 2020 ob 17.00

NARAVOSLOVNI DAN – EKSKURZIJA

V tem tednu  bo predvidoma, 13. 5. 2020, izvedena ekskurzija od doma. Tudi učenci 6. b ste povabljeni na ekskurzijo od doma, zato si oglejte NAVODILA.

Učenci 6. a in 6. c rešite Učni list (.doc) / Učni list (.pdf), ki bo ocenjen!

 

SLOVENŠČINA

OBVESTILO za učence, ki jih je poučevala učiteljica SILVESTRA KOTAR (6. a) → učenci svoje izdelke in vprašanja pošiljajte učiteljici Mateji Zupančič (e-naslov: mateja.zupancic@os-brinje.si)

1. ura: Preveri svoje znanje: DZ6, 2. del, str. 73 – 80 (NAREDI VSAKO TRETJO NALOGO!)

2.ura: Naravni pojavi med nami
– Veter razgrajač, veter pometač: DZ6, 2. del, str. 82 / 1.-8. naloga

3. ura: Naravni pojavi med nami
– Veter razgrajač, veter pometač: DZ6, 2. del, str. 84 / 9.-17. naloga

4. ura: Vzrok in posledica: DZ6, 2. del, str. 88 / 1.-5. naloga

5. ura: odpade zaradi ND

 

MATEMATIKA

1. ura: Utrjevanje deljenja (sledi navodilom na PP).

2. ura: Učenci rešite preverjanje znanja do petka, 15. 5. 2020. Preverjanje znanja se nahaja na naslednji spletni povezavi: https://forms.gle/5km5WaSoeFZx4Peg6

3. ura: Učenci boste vabljeni na skupno uro matematike preko aplikacije ZOOM.

POMEMBNO: OCENJEVANJE ZNANJA

V petek, 22. 5. 2020, boste v času od 11.00 do 12. 00 vsi šestošolci ocenjeni pri predmetu MATEMATIKA.

V četrtek, 21. 5. 2020, bodo starši prejeli vabilo na uro ocenjevanja, ki bo potekala preko aplikacije ZOOM in povezavo za dostop. Pri omenjeni uri vam bo posredovan link do vprašanj ocenjevanja znanja. Ocenjevali bomo vsebine, ki so bile zajete v preverjanje znanja v 4. tednu dela na daljavo. Čas reševanja bo omejen. V času reševanja nalog boste imeli kamere vključene.

 

ANGLEŠČINA

TJA – Navodila

1. ura: Kratek pisni sestavek
2. ura: Culture: Unusual hobbies
3. ura: Language focus practice
4. ura: — odpade zaradi DD

Priloga: Posnetek 2-45

 

GEOGRAFIJA

6. a, 6. b in 6. c:

V tem tednu  bo predvidoma, 13. 5. 2020, izvedena ekskurzija od doma. Tudi učenci 6. b ste povabljeni na ekskurzijo od doma, zato si oglejte NAVODILA.

Učenci 6. a in 6. c rešite Učni list (.doc) / Učni list (.pdf), katerega bom ocenila!

 

NARAVOSLOVJE

6. a in 6. b:

1. in 2. ura: Oglej si video posnetek s popravo preverjanja znanja, ki si ga moral izpolniti pred počitnicami. Tiste odgovore, ki si jih rešil narobe, zapiši v zvezek (popravljene). Ker je posnetek nekoliko daljši, si ga lahko ogledaš v dveh delih (za vsako uro en del). Video posnetek: https://www.youtube.com/watch?v=8DLY52L5u-I.

6. c:

NAR – Navodila

1. ura: Preverjanje

 

ZGODOVINA

6. b:

1. ura: OCENJEVANJE ZNANJANavodila

2. ura: / (Ekskurzija Primorska)

 

GLASBENA UMETNOST

Učenci utrjujejo obravnavano učno snov iz DZ in se učijo besedila pesmi. Predelajo učno snov o glasbenih oblikah – simfonija, koncert.
Posnetke poišči še po lastni želji na internetu.

OCENJEVANJE: Navodila za ocenjevanje boste dobili po elektronski pošti.

 

GOSPODINJSTVO

6. b in 6. c – 1. skupina:

1. ura: V učbeniku preberi vse o prehranskih navadah (str. 60, 61). V delovnem zvezku reši vajo 41 na strani 27.

2. ura: V prilogi delovnega zvezka imaš zloženko. Po navodilih vaje 42 (str. 27) jo sestavi, nato pa se z bratom/sestro/starši/starimi starši igraj igro. S tem boš ponovil svoje znanje.

3. ura: Reši naloge v delovnem zvezku na straneh 17-28 (izpusti vajo 24 in 29). Večino nalog smo v šoli že rešili, sedaj samo preglej in reši tiste, ki jih še nimaš rešenih. Če boš imel pri izpolnjevanju težave si lahko pomagaš z učbenikom.

6. b – 2. skupina:

1. ura: V učbeniku si preberi snov o velikih in malih gospodinjskih aparatih, oglej si tudi projekcijo Gospodinjski aparati in reši vajo 48 v delovnem zvezku na strani 32 tako, da pri naštevanju ločiš velike od malih gospodinjskih aparatov.

2. in 3. ura: Najprej reši vajo 49 v delovnem zvezku na strani 33, nato pa pripravi eno od jedi, ki si jih naštel s pomočjo določenega aparata.

 

TEHNIKA IN TEHNOLOGIJA

6. a, 1. skupina:
Navodila in gradivo za delo, najdejo učenci na povezavi: https://drive.google.com/drive/folders/1R_9S-CWQ9-lg_64QY5SAl9Qs2vxlCuBO?usp=sharing

6. a, 2. skupina:
Naredijo izdelke s pomočjo diaprojekcije Izdelava škatlastega predmeta, jih poslikajo in mi jih do 14. 5. 2020 pošljejo na e-naslov jakob.drmota@so-brinje.si

6. c:
Izdelek iz papirnih gradiv
– nadaljevanje dela.

 

ŠPORT

ŠPO – Navodila

 

NIP NEMŠČINA

1. skupina: V tem tednu poteka OCENJEVANJE ZNANJA. Navodila za delo so v spletni učilnici NIP Nemščina – 1. skupina, za geslo pišite na valentina.pokupec@os-brinje.si.

2. skupina: V tem tednu poteka OCENJEVANJE ZNANJA. Navodila za delo so v spletni učilnici NIP Nemščina – 2. skupina, za geslo pišite na valentina.pokupec@os-brinje.si.

 

NIP RAČUNALNIŠTVO

Dokončaj projektno nalogo v Scratch-u (enostavna igrica) in jo pošlji učiteljici.

 

NIP ŠPORT

NŠP – Navodila

 

NIP TEHNIKA

Učenci naj do 14. 5. 2020 izdelajo neko “Origami zgodbo”, se pravi vsaj dva origamija oziroma več, katera povežejo in prikazuje nek moment, npr. dva dinozavra – Dinozaver išče hrano, ali mačka in miš – Lov … po vaši želji.
Seveda lahko uporabijo že izdelan origami, dodajo nove, poslikajo in mi pošljejo na e-naslov jakob.drmota@os-brinje.si do 14. 5. 2020.
“Zgodbe” bom ocenil.

(Skupno 1.904 obiskov, današnjih obiskov 1)