1.dan

Po kratki poti smo končno prispeli v dolgo pričakovani ŽVN, kjer smo se udobno namestili v naše sobe. Že prvi dan pa ni minil brez aktivnosti, saj smo se preizkusili v lokostrelstvu in poslušali delavnico o vesolju, kjer smo izdelali tudi svoje modele planetov. No, dan pa smo zaključili v športnem duhu, saj smo se podali na nočni pohod s svetilkami v okolici doma. Noč je bila mirna in lepa. Več zabavnih aktivnosti pa nas čaka danes!

Učiteljica Urška Popovič

2.dan

Naj bo ‘dragon boat’ ali pa raziskovanje mlake, 2. dan je bil zagotovo obarvan raziskovalno. Nekateri učenci so se po okusnem tradicionalnem slovenskem zajtrku preizkusili v vožnji s prav posebnimi kanuji, drugi pa so podrobno raziskali življenje v mlaki. Kasneje smo se dodatno izobrazili o kulturni dediščini Ptuja in okolice ter izdelovali kurente, ostali pa so se učili o podnebnih spremembah in vplivu odpadkov na našo okolico- skratka ogromno novega znanja v nekaj urah 🙂 Ker smo seveda  tudi zagovorniki zdravega duha v zdravem telesu smo dan zaključili z družabnimi športnimi igrami pri katerih smo še dodatno urili svoje spretnosti in gibčnost.

3.dan

Tretji dan smo spoznavali okolico doma na malce drugačen način. Sprva, smo poslušali o osnovah orientacije in se nato podali na orientacijsko tekmovanje v okolici, na katerem so učitelji CŠOD rekli, da smo se odlično odrezali. Skratka, izgubili se NE bomo.

Izčrpani od iskanja orientacijskih markacij, smo se zvečer sproščali ob kramljanju, družabnih igrah in športu za sprostitev. Danes pa nas čaka “Štrk ima talent”, na katerega se veselimo že cel teden, da končno lahko pokažemo iz kakšnega testa smo!

OBVESTILO

Dragi starši, obveščamo vas, da se vračamo v petek, 8. 3. 2024 med 15.00 in 15.30. Svoje otroke prosim počakajte pri spodnjem parkirišču OŠ Brinje. Hvala.

4.dan

Zadnji dan=zabavni dan. Dopoldne smo, seveda, začeli aktivno z vožnjo s kanuji ter opazovanjem jezerskega življenja z daljnogledom. Sledile so poučne popoldanske delavnice, saj brez učenja enostavno ne gre. No, za finale našega bivanja pa je sledil pravi žur, kjer smo pokazali svoje talente in si z njimi prislužili mini disko. Danes pa še na ogled mesta Ptuj in nato pot pod noge domov!

OBVESTILO

Dragi starši, na spodnje parkirišče OŠ Brinje se vračamo med 15.00 in 15.30. Prosimo vas za razumevanje v povezavi z zamudami, saj je naš prihod močno povezan s stanjem na cesti. Hvala.

(Skupno 666 obiskov, današnjih obiskov 1)