V petek, 30. 11. 2018, so se učenci okrog 15.00 ure vrnili v šolo. Le kaj se je dogajalo? Imeli smo FLL vikend.

Veste kaj je FLL? To je program, kjer se mladi srečujejo s sestavljanjem robotov iz lego kock. Sestavljeni roboti morajo opraviti določene naloge na misijah. Letos se bodo z roboti podali v vesolje.

Poleg igranja z legokockami in programiranja robotov, pa je tudi del, kjer učenci raziskujejo, kako izboljšati življenje. Tako kot roboti se bodo tudi oni podali v vesolje.

Razdelili smo se v skupine in pričeli z delom. Prva skupina je sestavljala in programirala robote. Dela je bilo veliko, saj morajo biti roboti natančni in misijo opraviti v celoti. Velikokrat so morali robota postaviti na začetno mesto, ter pričeti znova. Vmes se je robot tudi pokvaril, izpraznil baterijo ali se je zbrisal  progam, vendar so z vztrajnostjo in skupnimi močmi nekatere naloge že dobro uspele.

Druga skupina se je lotila projektne naloge. Letos so si učenci zamislili, da bi reševali problematiko prehrane v vesolju. Astronavti se v vesolju soočajo z mnogimi težavami, kot so depresija, upadanje mišične mase, zmanjšanje kostne mase ter kakovost in rok uporabnosti prehrane.

Učenci so bili enotni, da se letos osredotočijo na prehrano. Njihove ideje in zamisli so kar deževale. Izbrali smo najbolj domiselno in se lotili dela. Nekateri učenci so odšli na teren z vprašalniki, drugi so iskali podatke na medmrežju in v knjigah, tretji so pisali projekt.

Ob pogledu na uro smo ugotovili, da potrebujemo tudi odmor in družabni del druženja. Večer je hitro minil in odpravili smo se spat. Kar nekaj časa smo potrebovali, da smo uredili blazine in legli k počitku. Budilka nas je prehitro vrgla pokonci in začel se je naš nov skupni dan.

Po zajtrku smo se lotili vsak svoje naloge in bili zatopljeni v delo vse do kosila. Po kosilu smo pospravili vse rekvizite in predstavili naše dosedanje delo drug drugemu. Nad delom vsakega posameznika smo bili navdušeni.

Menimo, da smo v dveh dneh naredili veliko, stkali smo nove prijateljske vezi, spoznali marsikaj novega, okusili in spoznali nove okuse in se hkrati še zabavali.

(Skupno 186 obiskov, današnjih obiskov 1)