Tradicija veleva, da se vsakega septembra v okviru naravoslovnega dne z devetošolci podamo na Radensko polje, ki velja za najmanjše kraško polje v Sloveniji. Vsako leto znova, in tudi letos ni bilo nič drugače, ugotavljamo, kakšno srečo imamo, da ga imamo skoraj na šolskem pragu in kako pomembno polje je z vidika krajinske in biotske pestrosti.

Že med samo vožnjo smo lahko z avtobusa opazovali nekatere značilnosti kraških polj, ki jih na Radenskem polju zagotovo ne manjka, in medtem ko se je nad travniki polja jutranja meglica še zadrževala, nas je tabla ob cesti opozorila, da vstopamo na območje krajinskega parka.

Toplo dobrodošlico so nam izkazali v Žabji hiši, kjer so se učenci devetega razreda seznanili o vseh značilnostih Radenskega polja, njegovih naravnih vrednotah in pomenu varovanja okolja, največ navdušenja pa je požela delavnica o dvoživkah, kjer so učenci izvedeli ključne informacije o varstvu dvoživk in ohranjanju te ogrožene vrste na Radenskem polju, tisti najbolj pogumni pa so v roke vzeli čisto pravo krastačo.

Nekaj utrinkov tega naravoslovnega dne si lahko ogledate v galeriji.

(Skupno 239 obiskov, današnjih obiskov 1)