Tik pred počitnicami, 21. 4. 2022, je gledališka skupina OŠ Brinje Grosuplje na območni reviji otroških gledaliških skupin predstavila svojo letošnjo stvaritev, predstavo Drugačen svet za drugačne ljudi. Scenarij je delo režiserke Mateje Zupančič in učencev, osnova zanj pa je odličen mladinski roman Vinka Moederndorferja Kit na plaži.

Vsi, ki ste si predstavo že ogledali, veste, da so igralci Maja, Tinkara, Lina, Filip, Tim, Neja, Ema, Taja, Iva, Meta, Dan, Miša, Ajda, Žan ter Tajda in Naja naredili krasno uprizoritev zgodbe družine, ki ima veliko skrivnost – otroka z downovim sindromom. Zgodbo pripovedujejo tenkočutno in vanjo vpletajo dogajanje v srcih in glavah najstnikov, staršev in okolice. Nika skozi predstavo odkriva sebe, spleta odnose s svetom zunaj družine, sošolci in seveda tudi s stašpema in sestro. Po mnogih zapletih, pobegu od doma, sošolkinem neuspelem poskusu samomora in še čem Nika ugotovi, da ima sestro neskončno rada in da je srečna tudi, če ni najbolj normalna. Dovolj je, da ima okoli sebe ljudi, ki jo imajo radi in ki jih ima lahko rada tudi ona. Skupaj namreč ustvarjajo drugačen svet, ki je narejen za vse ljudi – tudi za drugačne.

V prihodnjih dneh bodo s predstavo gostovali na Ljubljanskem gradu na dogodku Prostor za vse ter na OŠ Šmartno pri Litiji, kjer bodo sooblikovali kulturni dan za devetošolce. Za vse, ki ste predstavo zamudili, pa jo bodo zaigrali še enkrat v juniju.

(Skupno 153 obiskov, današnjih obiskov 1)