Današnji dan je minil v dopoldanskih delavnicah, odmor za malico smo izkoristili za krasen italijanski sladoled, četudi nas je tudi v šoli čakalo veliko okusnih prigrizkov, ki so jih pripravili starši učencev. Ti so namreč prišli v velikem številu prišli v šolo in sodelovali pri delavnicah s svojimi otroki. Naši učenci se odlično znajdejo tukaj, kljub temu, da so navade in vsakdanjik otočanov precej drugačni od našega. Takole sta svoje doživetje opisala Petra in Timotej:

“Prvih nekaj dni na Elbi je bilo razburljivih. Družina me je lepo sprejela in zato doma skoraj ne pogrešam. Na Elbi je zelo svež zrak. Na pohodu na “goro” pa smo imeli tudi krasen razgled. Veter nam je mršil lase, mi pa smo bili vseeno družabni in smo se celo pot pogovarjali. Vreme nam je zelo naklonjeno, saj doma v Sloveniji delajo snežene može, mi pa se kopamo v sončnih žarkih. Najbolj me je presenetilo to, da je Elba precej velik otok in zato imam občutek, da sem na celini. Na Elbi je zelo lepo.”
Petra

“Teden dela ali naj raje rečem teden počitnic? S prijatelji smo se odpravili na ekskurzijo na Elbo. Pluli smo z najlepšim trajektom, kar sem jih kdajkoli videl.
V pristanišču so nas dopisovalci toplo pričakali, odšli v nove domove in kmalu odšli spat. Všeč mi je bilo, ko smo odšli na hrib Monte de la Croce (Križna gora).”
Timotej

Ker vas želimo držati v napetosti, bomo kaj več povedali jutri.

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)