Učenci 6. in 7.razreda so imeli v petek, 25. 9. 2020, dan dejavnosti, ki je bil posvečen evropskemu dnevu jezikov, ki ga praznujemo vsako leto 26. septembra.

Poleg učiteljic predmetne stopnje smo bili posebej veseli obiska ge. Maje Pilher-Bilbi, ki je zastopala Goethe Inštitut ter ge. Maše Jazbec s Francoskega inštituta, ki je prišla skupaj z atašejko za francoski jezik v Sloveniji, go. Amandine Dubreuil.

Naši učenci so imeli v 5 urah možnost spoznati različne vidike slovenskega in angleškega jezika, ki se ga vsi že učijo, spoznali pa so tudi vsaj nekaj odtenkov francoščine, nemščine, španščine, makedonščine, bosanščine, ruščine, hrvaščine, srbščine. Pripravili smo 11 različnih delavnic in vsako uro so spoznali nekaj novega.

Učiteljice razredne stopnje pa so ravno tako učence spomnile na raznolikost jezikov tega planeta. Veliko izdelkov smo razstavili po šoli in nekateri so razvidni tudi s slik. Najbolj drugačen je zagotov jezik slepih in slabovidnih, ki so ga spoznavali učenci 2. razreda. Prav je, da se zavedamo drugačnosti drug drugega tudi preko jezikov ter pomena učenja jezikov.

(Skupno 290 obiskov, današnjih obiskov 1)