Naša šola je v sodelovanju z gozdarjem Francem Kogovškom in Občino Grosuplje postavila gozdno učno pot, ki se nahaja v neposredni bližini šole – na Koščakovem hribu.

Pot je dolga približno 1200 metrov. Na njej so 4 večje postaje: naravoslovno-glasbena, prostorska in notranje-osebna, medosebna in gibalna, matematična. Po poti nas vodi sovica Brina, ki nam pove tudi pravljica o škratu Zelenku. Pravljica je “zelena nit” naše gozdne učne poti. Poleg tega, da preko nje rešujete različne izzive, vas izzove v jezikovnem smislu. Posebnost in hkrati poslastica naše poti je, da na njej ne pridobivamo zgolj naravoslovnega znanja, pač pa nas navduši za različna področja.

Več skrivnosti o naši gozdni učni poti vam bo razkrila sovica Brina, ki jo trenutno najbolje pozna.

      

naravoslovna in glasbena       prostorska in notranje osebna    medosebna in gibalna         matematična

Potem pa: pot pod noge in hitro v gozd, na našo gozdno učno pot. Trudili se bomo, da jo bomo ves čas ohranjali v primernem stanju in jo sproti dopolnjevali. Zato predlagamo, da jo obiščete večkrat. Gotovo boste vsakokrat opazili kaj novega …

Na koncu pa še zahvala vsem, ki so nam projekt pomagali realizirati: gospodu Francu Kogovšku, Občini Grosuplje, vsem lastnikom, ki so nam zares prijazno dovolili souporabo svojih zemljišč: g. Jožetu Goršiču, drušini Koščak Arzenšek, g. Branku Lahu.