INCLUSIA 2018

Se sprašujete, kaj je to? Odgovor je preprost – enkratna prireditev za ljudi s posebnimi potrebami. 12. aprila smo se udeležili takšne prireditve v Celovcu v Avstriji. Skupina brinjskih otrok si je zaželela obiskati mednarodno srečanje in doživeti inkluzijo. Inkluzija je preprosto razloženo spoznanje, da je naša družba različna in da nam ljudje z različnimi težavami ali motnjami v razvoju lahko v marsičem  doprinesejo, nas marsičesa naučijo, predvsem pa pokažejo, kako srčni smo lahko drug do drugega, kajti raznolikost med ljudmi je nekaj enkratnega. Ljudje s posebnimi potrebami so bogastvo in vrednota naše družbe. Na srečanju smo doživeli bogastvo raznolikosti, prejeli smo veliko sporočil in preskočila je iskrica – tako med mentorji kot med udeleženci.

Po dopoldanskem druženju z dijaki 3. letnika Evropske gimnazije Celovec smo odšli v Planetarij. To je bilo zares doživetje, ko smo sedeli na izjemno udobnih sedežih in opazovali vesolje ter razvoj Zemlje od velikega poka do nastanka človeka.

Sprehodili smo se tudi do Vrbskega jezera in se vmes zadržali na igralih, kar nam ni preprečilo niti nekaj kapljic dežja.

Na večernem druženju smo plesali, si ogledali klovnovo predstavo ter pokazali venček slovenskih ljudskih plesov. Poželi smo velik aplavz, ki je bil krona dnevnega doživetja.

Naj zaključimo z mislijo: Vsak človek je edinstven, sprejmite ga medse in postali boste bogatejši.

 

(Skupno 166 obiskov, današnjih obiskov 1)