Veseli in ponosni smo, da je naš učitelj Ivan Dović eden izmed letošnjih 10 prejemnikov državnih nagrad za izjemno delo na področju šolstva.

Le kdo ne pozna električnega avtomobila Minotavra, jadrnice Brine, gliserja Brina, vesoljskega plovila, žogozvočnika, nenavadnih koles, odličnih ustvarjalnih delavnic za nadarjene učence, zabavnih modelarskih piknikov, aktivnih odmorov …? Le kdo še ni slišal za učitelja Ivana Dovića, ki stoji za vsem tem?

O njem največ pove njegovo delo. Pa vendar je prav, da ob takšni priložnosti o njem povemo tudi nekaj besed.

Naš Ivo ni klasičen učitelj; je učitelj, ki navdihuje, navdušuje in s tem približuje področje tehnike in tehnologije, fizike, modelarstva, astronomije in robotike mladim. Uči jih ustvarjalno razmišljati. Številni izbirni predmeti, ki jih poučuje, so vsako leto zapolnjeni. Učenci so ob njegovem mentorstvu vedno aktivni, včasih, ko se bliža konec kakšnega projekta, trmasto vztrajajo na šoli do poznih večernih ur in jih moramo skoraj odgnati domov. Na šolo se vračajo tudi njegovi nekdanji učenci, ki jih vedno znova zanima, kaj novega se dogaja na Brinju – pri tehniki, seveda. Je zelo ustvarjalen in v vsaki stvari situaciji vidi priložnost za inovacijo, pa naj bodo to odslužene smuči, stare diskete, neuporaben kombi.

Ivo Dović sam o sebi pravi, da se rad igra. Rad se igra z otroki, rad se igra z elektroniko, s tehničnimi igračkami. Njegovo »igrivost« pa zelo dobro dopolnjujejo treznost in premišljenost, dobri argumenti, znanje in sposobnosti, smisel za humor, spoštljiv odnos do vsakogar, pripravljenost pomagati. Zato ga nimajo radi le učenci, pač pa tudi sodelavci. Med drugim mu je zaupana vloga predsednika Sveta OŠ Brinje Grosuplje, ki jo odlično opravlja.

Lepo je videti učitelja, ki uživa v svojem delu in se zabava. Še lepše je videti, kako se to prenaša na učence. To je ključ do uspeha.

Učitelju Doviću iskreno čestitamo. Srečni in ponosni smo, da je del OŠ Brinje Grosuplje.

Utemeljitev nagrade Odbora za podeljevanje nagrad

(Skupno 1.038 obiskov, današnjih obiskov 1)