Nekaj zapisov, kako smo skupaj tri generacije preživele dopoldan …

Danes smo z dedki in babicami  izdelovali kolebnice iz starih majic. Moja babi  mi je zelo pomagala pri delu. Ko je bila kolebnica narejena, sem jo preizkusila na šolski terasi. Bila sem zelo zadovoljna in vesela. Moja kolebnica je zelo lepa. Nato smo šli delat na računalnik. Slikali smo se in slike prenesli na  ekran.
NAVODILA ZA IZDELAVO KOLEBNICE:
– staro majico nareži na trakove
– trakove med seboj zavozlaj
– iz zavozlanih trakov spleti kito
– konce zavozlaj in močno zategni.
Brina in babi

Danes so prišli babice in dedki. Delali smo kolebnice. Zelo smo se zabavali. Šli smo na igrišče jih preizkusili.
Tobi in dedi

Danes so prišli dedki in babice. Izdelovali smo kolebnice. Kolebnice so bile iz majc. In delali smo z računalniki. Bilo  je zelo zabavno. Prišli so učenci iz višjih razredov.
Zala in babici

DELALI  SMO  KOLEBNICE. BILO JE ZELO ZABAVNO. PRVO JE BILA PREKRATKA. ZATO SVA JO Z DEDKOM MORALA PODALJŠATI. USPELO NAMA JE.
DAVID IN DEDI

Del četrtkovega dopoldneva (26. 4. 2018) smo preživeli z babicami in dedki. Skupaj smo iz starih majic spletali kolebnice. Bile so lepo pisane. Ko so bile dokončane, smo jih na terasi preizkusili. Bilo je super!
Jure Novak in babi

PO MALICI SO K  NAM PRIŠLI DEDKI IN BABICE. IZDELOVALI SMO KOLEBNICE. MOJA IMA TRI BARVE: ČRNO, BELO IN RDEČO. PREIZKUSILI SMO JO NA TERASI. MED POČITNICAMI BO DOMA, POTEM PA JO BOM VRNILA V ŠOLO. PRI DELU SMO SE ZELO ZABAVALI.
NAVODILO ZA IZDELAVO KOLEBNIC:
– TRI MAJICE RAZLIČNE BARVE,
– ŠKARJE ZA BLAGO,
– POMOČ BABICE IN DEDKA.
MAJICE NAREŽEMO NA ŠEST ENAKIH TRAKOV. TRAKOVE ZAVEŽEMO SKUPAJ. NA KONCU NAREDIMO VOZEL. NAZADNJE SPLETEMO V KITO. NA KONCU ZAVEŽEMO V VOZEL.
LUČKA, BABI IN DEDI

Danes smo izdelovali kolebnice iz starih majic. Rezali smo majice na trakove in spletli kito za kolebnico. Imamo dan z dedki in babicami. Delali smo na računalnikih. Bilo mi je zelo všeč in zabavno, saj rada ustvarjam.
Manca Kosec in babi

Danes imamo dan dedkov in babic. Izdelovali smo kolebnice. Kolebnice so narejene iz majic. Dedki in babice so pomagali plesti kitke. Zdelo se mi je zelo zabavno. Delo na računalniku pa je zelo težko.
Mihej in babi

Danes to je dne 26. 4. 2018 smo v OŠ Brinje izdelovali kolebnice. Pri izdelavi so nam pomagali babice in dedki in še vedno imajo dobre izoblikovane ročne spretnosti. Spletli smo kolebnice različnih barv, katere smo tudi že preizkusili. Delo naših dedkov in babic smo tudi slikovno obeležili in se naučili prenesti slike iz telefona na računalnik. Zelo smo se imeli lepo.
Neja, mami in babi

DANES, 26.4. 2018, SEM NA UČNI DELAVNICI Z BABICO USTVARJALA KOLEBNICO. UPORABLJALI JO BOMO PRI ŠPORTNI VZGOJI. MED DELOM SMO SE TUDI POSLIKALI.
NA TERASI SEM JO TUDI PREIZKUSILA. VRNILA SEM SE V UČILNICO, KJER NAS JE ŽE ČAKALO DRUGO DELO IN SICER DELO ZA RAČUNALNIKOM. MED VSEM TEM DELOM SMO SE ZELO ZABAVALI. ZA IZDELAVO KOLEBNICE SMO POTREBOVALI TRI VEČJE MAJICE. RAZREZALI SMO JIH NA TRI KOSE. VSE SKUPAJ SMO SPLETLI V KITO. VSE TO SMO ZAPISALI NA RAČUNALNIK, DODALI PA BOMO ŠE NEKAJ FOTOGRAFIJ. S TEM SMO DELO ZAKLJUČILI IN SE ODPRAVILI NA IGRIŠČE.
GAJA  IN BABI


(Skupno 477 obiskov, današnjih obiskov 1)