Smo učenke in učenci 2. razreda POŠ Polica. Sodelovali smo pri projektu Slovenija, kot jo vidimo otroci. Nad delom smo bili navdušeni, saj smo lahko fotografirali in napisali o našem kraju same lepe stvari.

39                                                                  40

Moja vas je Polica. Na Polici imamo veliko kozolcev. Eni so stari, nekaj pa so jih že popravili. Vsi imajo strehe. Polica je lepa tudi pozimi. Vse je belo. Lahko se sankamo po hribu.
(ZALA)

????????????????????????????????????                               ????????????????????????????????????

 

Hiše na Polici so v dolini, na ravnini in na hribu. Imamo majhno šolo. Šola ima dve hiši in kontejner. Učilnice so majhne. Poleg šole imamo tudi župnišče in cerkev sv. Jakoba.
(JULIJA)

8              ?????????????          ?????????????

Na Polici imamo gasilski dom in zanimive hiše. V starem gasilskem domu živijo sosedje. Imajo zanimiv vrt nad garažo. Radi imajo ptice. Naredili so jim ptičje hišice. Na dvorišču so še drugi stari predmeti. Imamo lep sončni vzhod in zahod. V gozdu raziskujemo nove gozdne poti. Ob avtocesti je požiralnik. Ko dežuje, se napolni z vodo. Sedaj je skoraj suh.
(ARNE)

01 016   01 007   01 009

Na Peči imamo mlako, ki se ji reče bajer. Je v luknji. Voda je stoječa. Poleti je tam ogromno martinčkov in žab. V bajer vodita dve poti. Je zelo globok in lep. Blizu bajerja imamo veliko mahu. Raste po kamnih in skalah.
(BENO)

6                                                                              59                                                   33

V naši Veliki Stari vasi imamo čist potok. Imenuje se Veliki potok. Ima lepe brzice. Pred gozdom imamo dva kamnoloma. Tam vidimo velike in majhne skale. Na robu gozda imamo veliko lovsko opazovalnico. V vasi imamo oglasno desko.
(JAN, LANA)

35  36 38

Gorenja vas je na hribu. Okrog so gozdovi. Imamo kmetije. Stara kmetija ima kaščo in hlev, ki mu rečemo štala. Poleg je star kozolec. V vasi je tudi kapelica. Kapelico so obnovili. Doma smo na Dolah. Tu živijo večinoma kmetje. Orjejo njive in polja. Na Dolah imamo cerkev in kapelico sv. Lucije. Pod kapelico je voda, ki je zdrava za oči. V vasi imamo več starih kozolcev. Postavljeni so ob cesti.

37
(INJA, LARA, PIA, MARTIN)

????????????????????????????????????         ????????????????????????????????????

Blečji Vrh je na hribu nad Polico. Obiskali smo ga in bili smo zelo navdušeni. Tam je veliko starih kozolcev.

????????????????????????????????????                                                 ???????????????????????????????????? ????????????????????????????????????                                                 ????????????????????????????????????

Pomladne cvetlice krasijo gozdove in travnike. Vijolični žafrani so polepšali gozd. V travi so zacveteli beli žafrani. Čudoviti so. Gozdna tla poleg teloha pokriva tudi resa.

????????????????????????????????????                                                              ???????????????????????????????????? ????????????????????????????????????                                                                              ????????????????????????????????????

Sredi vasi stoji stara cerkev. Je majhna in zelo zanimiva. Ob cesti smo opazili kapelice. Pri kamniti kapelici smo pozvonili na zvonček in si zaželeli nekaj lepega. Hodili smo po Grosupeljski planinski poti. To je del Evropske Kažipota na koncu vasi nam kažeta pot do dveh slapov.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Tabla ob cesti pa nam pove, da smo na območju medveda.

 

Pri projektu Slovenija – kot jo vidimo otroci so sodelovali učenci OŠ Brinje Grosuplje, Podružnična šola Polica, Ljubljanska cesta 40a, 1290 Grosuplje
Mentorica: Ksenija Kovačec Marin
Razred: 2. razred
Starost in število otrok: 12 učencev starih 7–8 let