Četrtek, 20. 6.

Jutranji telovadbi so sledile še zadnje priprave za popoldansko testiranje. Vztrajali smo kljub valovitem morju in uspešno premagali vse ovire. Kosilo smo pospravili za šalo in po kratkem počitku nadaljevali s poukom v senci dreves. Popoldne je bilo morje še bolj vzvalovano, zato smo pomembna testiranja preložili na jutrišnje dopoldne. Zvečer smo si ogledali naše talente. Začeli smo z ugankami, nadaljevali s šalami, si ogledali bikoborbo in trike s kartami, zapeli pesem za učitelje ter zaplesali. Vse nastopajoče smo nagradili z bučnim aplavzom, nato pa večer nadaljevali s plesom v diskoteki. Naš DJ Damir se je izkazal z izborom pesmi, učitelji in učenci pa s plesnimi koraki.

Sreda, 19. 6.

Prebudili smo se v sončno jutro in dan pričeli s telovadbo. Dopoldne smo preživeli ob morju, kjer smo se učili pravilnih tehnik plavanja in pridobivali kondicijo za jutrišnje testiranje. Po kosilu smo se nekateri igrali na igralih, drugi sproščali z družabnimi igrami v sobah, tretji pa izdelovali zapestnice s perlicami, ki spreminjajo barvo. Čas počitka je hitro minil in že smo sedeli pri pouku. V senci dreves smo spoznavali primorski in morski svet, se orientirali, improvizirali, risali tlorise in okrasili majice z morskimi motivi. Po popoldanskem plavanju in sladoledu smo odšli na večerjo. Sedaj pa tekmujemo v športnih igrah na igrišču. Le kdo bo zmagal?

Torek, 18. 6.

V jutranjih urah smo se odpravili proti Poreču, kjer nas je čakala ladjica. Odpluli smo proti Rovinju. Ogledali smo si staro mesto in se osvežili s sladoledom. Na poti nazaj smo se po okusnem kosilu na palubi ustavili v Vrsarju. Plavalni učitelji so nam pokazali osnovne vesljaje in zamahe pri plavanju. Nekateri smo tudi skočili v vodo. Zvečer smo se pomerili v kvizu in pokazali veliko znanja. Sedaj se pripravljamo na nočni počitek.

 

Ponedeljek, 17. 6.

Varno smo prispeli v Špadiće in se razdelili po sobah. Popoldan smo na plaži naredili prve plavalne zamahe. Morje je toplo, vreme sončno. Po testiranju smo se s plavalnimi učitelji še malo namočili v morju. Po večerji smo odšli na sprehod do Poreča in se posladkali s sladoledom.

 

(Skupno 2.398 obiskov, današnjih obiskov 1)