Od 13. do 16. 11. 2018 gostimo 15 učiteljev iz Latvije, Italije, Norveške in Walesa.  Prvo mednarodno srečanje v okviru Erasmus + projekta M@kers je namenjeno strokovnemu usposabljanju učiteljev na temo podjetništva v šoli in spoznavanju naše kulturne dediščine.

V torek zjutraj so jim naši najmlajši zapeli in zaplesali slovenske pesmi in plese, po pozdravu ravnateljice pa so jih starejše učenke odpeljale na voden ogled šole. Vsi učenci, tako mlajši kot starejši, so izkoristili priložnost in z veseljem poklepetali z našimi gosti v angleščini. Nekatere med njimi že dobro poznajo, saj so se udeležili mednarodnih izmenjav v predhodnem Erasmus projektu Blossom. Obiskovalci so pohvalili njihovo znanje angleščine in komunikativnost. Povedali so jim veliko lepi stvari o šoli in učiteljih.

Po kosilu smo pričeli z uvodnim sestankom, na katerem smo predstavili dosedanje aktivnosti. Zvečer smo se zapeljali v našo prestolnico, kjer smo si ogledali zanimivosti in preverili konkurenco pri prodaji spominkov na temo kulturne dediščine.

(Skupno 104 obiskov, današnjih obiskov 1)