M@kers mednarodno srečanje (Slovenija, Italija, Norveška)

Kljub pandemiji smo se M@kersi odločili, da nadaljujemo s projektom in tako smo se v tem tednu udeležili mednarodnega srečanja. Srečanje poteka v dveh ločenih skupinah. V prvi skupini sodelujejo Wales, Elba in Latvija, v drugi pa Slovenija, Italija in Norveška.

Tretji dan smo si ogledali videoposnetke ostalih partnerskih držav, jih ocenili in evalvirali. Srečanje smo zaključili z zaključno slovesnostjo, kjer smo se poslovili od naših novih prijateljev. Izmenjali smo kontakte in prepričani smo, da bomo z njimi še dolgo ostali v kontaktu.Zapisali smo še nekaj zapisov s srečanja:

Drugi dan srečanja smo začeli s pozdravom na daljavo. Učenci so najprej poročali o svojih včerajšnjih kuharskih podvigih, nato pa še o popoldanskih srečanjih, na katerih so poklepetali z norveškimi gostitelji.
Naša današnja naloga je bila povezana s prihajajočimi prazniki. Izdelovali smo volnene cofke, ki so kmalu postali mednarodni piščančki. M@kersi so dokazali, da domišljija ne pozna meja.
Ob 11. uri smo se pridružili spletni delavnici, ki so jo organizirali gostitelji iz Walesa. Dobra stran dela na daljavo je zagotovo v tem, da lahko s klikom zelo hitro potuješ med državami. Na delavnici smo izvedeli, na kaj moramo biti pozorni, ko oblikujemo in objavljamo video posnetke na spletu. Okrepljeni z novim znanjem smo dan zaključili s snemanjem videa, ki ga bomo jutri skupaj z ostalimi pregledali in ocenili. Današnje fotoutrinke si lahko ogledate s klikom na razstavni pano.

Prvi dan je bil namenjen predstavitvi učencev, ki sodelujejo na srečanju in njihovih šol. Po uvodni predstavitvi smo skuhali tradicionalno kosilo, se udeležili delavnice o aplikaciji Jamboard, kjer smo se na kratko predstavili, nato pa pojedli kosilo. Skuhali smo sirove štruklje, belokranjsko pogačo in govejo juho. Svoje delo bomo jutri predstavili učencev iz ostalih držav.

(Skupno 127 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost