V drugem tednu meseca oktobra poteka mednarodno srečanje učiteljev, ki sodelujemo v projektu M@kers. Srečanje je namenjeno predvsem načrtovanju novega projektnega leta, v katerem se bomo posvetili razvijanju digitalnih veščin tako učiteljev kot učencev. Na sestanek v Wales je pripotovalo 15 učiteljev iz Italije, Norveške, Slovenije in Latvije.

Naši gostitelji so nas sprejeli v Cardiffu, glavnem mestu Walesa. Nekateri izmed nas smo tja odpotovali že v petek, 4. 10., da poiščemo skupna izhodišča za nov Erasmus projekt. Konec tedna je minil v načrtovanju novega projekta, pri tem pa smo lahko začutili maratonsko vzdušje, saj se je na mestne ulice na sončno nedeljo podalo kar 27 500 tekačev.

V ponedeljek, 7. 10., so se nam pridružili preostali učitelji. Skupaj smo si najprej ogledali, kako poteka pouk s pomočjo tehnologije na šoli Ysgol Melin Gruffydd, ki jo obiskujejo učenci od 3. do 11. leta. Na šoli so se namreč odločili, da posebno pozornost namenijo razvijanju računalniške pismenosti učencev.

Navdušeni nad njihovim delom in rezultati smo se naslednji dan podali na obisk gostiteljske šole Ysgol y Dderi, kje so nas pričakali prijazni učenci in učitelji, vsi oblečeni v rdečo barvo. Tega dne je namreč potekala pomembna tekma v ragbiju, na kateri je v veselje vseh nas zmagala ekipa Walesa. Ob spremljanju tekme smo si ogledali  uporabo različnih računalniških aplikacij pri pouku. Po kosilu, ki so ga za nas pripravili učenci kuharskega kluba, smo pod vodstvom strokovnjaka oblikovali spletno stran mednarodnega podjetja M@kers, katerega bomo skupaj ustanovili v letošnjem šolskem letu.

V nadaljevanju tedna nas čaka še več projektnih sestankov, na katerih bomo usklajevali in načrtovali delo v zadnjem projektnem letu ter se izobraževali na temo uporabe računalniške tehnologije v namene oglaševanja. Na srečanju bomo izbrali tudi skupni logotip mednarodnega podjetja na podlagi logotipov, ki so jih oblikovali učenci vseh šestih šol. Skrbno sledite naši spletni strani projekta, kjer bomo kmalu objavili zmagovalni logotip.

Bore Da!

(Skupno 301 obiskov, današnjih obiskov 1)