Pri slovenščini smo brali zgodbo Ele Peroci: Moj dežnik je lahko balon. Otroci so nato ustvarjali zgodbe z naslovom Moj čudežni klobuk. Nekaj zgodbic si lahko tudi preberete.

Nekoč sem bila v parku in na trati je bil posajen klobuk. Okrašen je bil s strelami, na vrhu klobuka je imel zvezdo. Njegova moč je bila, da me spremeni v strelo. Ko sem ga dala na glavo, sem imela moč kot strela in ko sem ga začutila,  je bil tako mehak, da ga nisem dala z glave.
Kim

Mama mi je za rojstni dan kupila klobuk. Bil je najlepši klobuk, ki sem ga imela. Barva klobuka je pisana in ima rdeče rožice. Ko sem ga dala na glavo, sem poletela. Hotela sem poleteti v Pariz. Mamo sem vprašala, če grem lahko v Pariz. Rekla je, da ne smem in sem bila zelo žalostna. Ker sem bila užaljena, sem šla v svojo posteljo in zaspala. Ko sem vstala, sem vzela klobuk in odletela v Pariz. Letela sem in letela, dokler nisem prišla do Eifflovega stolpa. Ko je mama prišla v sobo, je videla, da me ni. Čudila se je, kje sem in razmišljala: mogoče se bo vrnila. Vrnila sem se, a mama je bila zelo jezna.
Elena

Moj klobuk sem našla v žitnem polju, ko sem tekala tam. Moj klobuk je čudovit. Je črn, vijoličen in moder. Na njem so bleščice. Ko si ga nataknem, postanem modri angel z bleščicami.
Lara B.

Zbudilo me je bleščeče jutro. Skobacal sem se iz postelje in odprl omaro z oblačili. Z zgornje police sem vzel majico, iz spodnjega predala sem vzel hlače, s police pa nogavice. Odločil sem se, da grem na sprehod. Ob potki sem našel klobuk. Poveznil sem si ga na glavo in šel dalje. Po parih minutah sem letel. Ugotovil sem, da je klobuk čaroben. Odletel sem domov.  Odložil sem klobuk na mizo in šel spat.
Miha

Nekoč mi je mami kupila klobuk. Imel je mašnico, trak, oči, puhasto krono in usta. Peljal me je med oblake. Letela sva v deželo mašnic in deželo puhastega. Nabrala sva vse mašnice. Ko sva bila nad Grosupljem, sem vrgla vse mašnice. Padle so v zemljo, se posadile in zrasle.
Manca

Ime mi je Lara. Mama mi je kupila klobuk, ko smo šli v Avstrijo v živalski vrt. Bil je rumenkasto kožnate barve. Imel je rdeč trakec s pentljo. Ko sem si ga nadela, so začeli kužki skakati po meni. Ptički so pristajali na mojo ramo. To je bil najboljši izlet in najboljši klobuk.
Lara V.

Za rojstni dan sem dobila klobuk. Ima palmo in otok pa še ribo. Lahko naredi peščeno nevihto.  Bil je sončen dan.  Imela sem rojstni dan. Prav mi je prišel. Ko sem se igrala v peskovniku, je naredil peščeno nevihto. Čisto nič nisem videla, ker sem bila med peskom. Videla sem, da sem bila nad vodo. Bila sem na Havajih. Tam so bile samo ptice. A potem sem videla tudi ljudi. Bilo je pleme. Nisem želela oditi.
Špela

Jaz sem ga dobil od dedija, ki je lovec. Je stožčaste oblike. Barve je malo rjave in malo zelene. Ima tudi pero, ki je bel in siv. Ko si ga daš na glavo, postaneš neviden. Samo v gozdu na prostem ne deluje. V gozdu deluje zato, da lahko opazuješ živali, da se te ne ustrašijo. Jaz imam živali rad zato, ker so zanimive.
Jure

Klobuk sem našla na travniku na prostem. Je bele in roza barve. Na njem so narisani samorogi, palčki, vilinci, zvezde in prilepljeni so tudi dragulji. Ko si ga daš na glavo, te odčara od Zemlje in pristaneš v deželi risank. Ko si ga daš dol z glave, prideš nazaj na Zemljo. Ko sem nekega dne šla v to deželo, sem v njej spoznala veliko prijateljev. V deželi sem se tudi spuščala po mavrici. Ko sem prišla domov, sem si vse kar sem delala, zapomnila.
Hana
Pri likovni umetnosti pa so te klobuke tudi izdelali. Čudoviti so bili!

(Skupno 216 obiskov, današnjih obiskov 1)