7. 6. 2018 se je 42 učencev, ki so se s svojim vzornim vedenjem še posebej odlikovali, odpravilo na nagradni izlet v Velenje. Lokacija ni bila izbrana naključno; v Velenju se namreč nahaja vila Čira Čara, v kateri stanuje Pika Nogavička! To je bila rdeča nit letošnjega izleta. Marsikomu sprva ni bilo jasno, zakaj  na avtobus tovorimo Pikinega konja, gospoda Ficka in celo votlo drevo, v katerem ob četrtkih rastejo čokoladne ploščice. Tekom dneva je vsem udeležencem postalo jasno, zakaj.

Preden smo se pozabavali tako, kot bi se tudi Pika, smo se morali spoznati. V skupinah smo iz starih, rabljenih majic, izdelali kolebnice, jih preizkusili in z njimi odigrali nekaj socialnih iger.

Sledile so športne igre, ko smo skupinsko smučali po igrišču, hodili s hoduljami in drugo. To nam je vzelo toliko energije, da smo bili zelo veseli, ko smo se okrepčali s čevapčiči. Nato pa smo se v skupinah podali v lov za Pikinimi zlatniki. S skupnimi močni smo razreševali različne uganke, športne in logične izzive in si z vsako uspešno rešeno nalogo prislužili zlatnik. Ob koncu smo šli na semenj in zlatnike menjali za sladice.

Aktivnosti je bilo toliko, da smo se morali čisto prezgodaj odpraviti proti domu. Bili smo malenkost razočarani, ker nismo uspeli vsi zaplavati v jezeru,  vseeno pa navdušeni nad današnjim dnem.

Potiho smo se odločili, da se bomo tudi prihodnje leto borili za udeležbo na nagradnem izletu.

no images were found

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)