V noči iz 21. na 22. 4. 2017 smo knjižničarke na šoli pripravile »Noč branja«. Večera se je udeležilo 44 otrok iz 3. in 6. razreda.

Večer smo pričeli s pogovorom o naših pričakovanjih glede poteka večera. Pisateljica Urša Krempl, naša večerna gostja, nam je na zelo zanimiv način predstavila svoje literarno delo. Na njeno zanimivo predstavitev so se odzvali tudi naši učenci, saj so ji zastavili veliko vprašanj.

Sledila je večerja, nato pa smo večer nadaljevali s socialnimi igrami. Po socialnih igrah so učenci v trojkah izdelovali slikopise. Najboljše tri skupine smo nagradili s književno nagrado. Seveda tudi na letošnji noči branja ni manjkal ples. Tia Vidmar Tomšič, učenka tretjega razreda, pa se je opogumila in nam vsem skupaj povedala zgodbo za lahko noč.

Večer se je zaradi prijetnih aktivnosti zavlekel v zgodnje jutranje ure, kljub temu pa smo zjutraj zbrali toliko energije, da smo pred odhodom domov v pogovoru strnili naša doživetja. Soglasno smo se strinjali, da smo skupaj preživeli prijeten večer ter da se že veselimo naslednje noči branja.

(Skupno 596 obiskov, današnjih obiskov 1)