Pa smo jo spet dočakali… Noč branja in spanje v šoli!

Naša letošnja Noč branja je bila, za spremembo od prejšnjih, filmsko obarvana. Naš glavni junak pa je bil deček Avgust iz knjige Čudo.

Knjiga govori o dečku, ki se je rodil s hudo deformacijo obraza. Do desetega leta ni hodil v šolo, ampak je imel zaradi številnih zahtevnih operacij in dolgotrajnih okrevanj pouk doma. Z vstopom v peti razred osnovne šole je zdaj njegova edina želja, da bi ga sošolci imeli za navadnega. Toda novi sošolci ne morejo prezreti njegovega nenavadnega obraza. Knjiga nam predstavi vrednost pravega prijateljstva ter moč prijaznosti, empatije, sočutnosti in upanja.

Večer smo pričeli s socialnimi igrami, nadaljevali s pripravo prostorov za spanje ter večerjo. Po večerji smo si ogledali film Čudo, po filmu pa so učenci v parih izdelovali stripe.

Ponovno so sledile socialne igre ter večerna priprava na spanje.

Ob soju baterijskih svetilk so v šolskih učilnicah učenci prebirali knjige, ki so jih za vstopnico na Noč branja prinesli od doma. Po branju pa se je iz učilnic še kar nekaj časa slišal šepet in tihi smeh prijetnega druženja z vrstniki. Verjemite, zaspali smo v zgodnjih jutranjih urah.

Zjutraj smo pospravili učilnice, pojedli zajtrk ter strnili naše vtise. Vsi smo bili sklepčni, da je za nami zelo prijetna noč. Knjižničarke pa smo se po ogledu nastalih stripov odločile, da vse učence nagradimo z ugankarsko revijo Križanke.

Nastali stripi bodo v tem tednu razstavljeni v šolski knjižnici ogledate pa si jih lahko tudi v naši fotogaleriji.

Komaj že čakamo naslednjo Noč branja!

(Skupno 308 obiskov, današnjih obiskov 1)