in   

 Učitelji OŠ Brinje Grosuplje smo konec lanskega leta pristopili k prijavi na nov Erasmus+ projekt, ki nam bo prinesel nova znanja, ki jih bomo prenašali na naše učence. Projekt je bil z letom 2022 odobren za čas 18 mesecev in z njim smo pridobili sredstva, ki nam bodo pomagala pri pridobivanju novih znanj. V tem času se bomo učitelji (tokrat nas je kar 9) izobraževali v sklopu tečajev, spoznavali primere dobrih praks na šolah po Evropi v okviru senčenja in znanje prenašali na ostale kolege v šoli ter seveda na naše učence.  

Glavni cilji našega projekta so trije:

  1. Modernizacija šole v okviru digitalizacije, integracija IKT v proces poučevanja, vključevanje dela z računalniki v šolski vsakdan.
  2. Aktivna vključenost učencev tujcev in učencev s posebnimi potrebami v redni pouk ter razvijanje razumevanja do njih med ostalimi učenci.
  3. Spoznati čimveč aktivnosti za izboljšanje ekološkega delovanja šole – biodiverziteta vključenih partnerjev, seznanitev z možnostjo vpeljave digitalnih kompetenc v eko delovanje šole.

Vse te cilje seveda že vključujemo v naš pouk in ostalo delovanje šole, vendar pa se zavedamo, da se današnji svet spreminja tako zelo hitro, da je nujno, da osvajamo še več znanja in gremo NAPREJ!

                                                                                   Sabina Kavšek, koordinatorica Erasmus+

(Skupno 160 obiskov, današnjih obiskov 1)