V soboto, 6. 10. 2018, smo imeli dan dejavnosti – NVO gre v šolo.

V prvem delu so nam člani PGD Polica predstavili delo gasilcev pionirjev in mladincev. Pokazali so nam, katero gasilsko opremo uporabljajo pri reševanju ponesrečencev iz gorečih prostorov in gasilski avto.

Na drugi delavnici sta nam prostovoljca Rdečega križa predstavila nekaj osnov prve pomoči in nam pokazala, kaj vsebujejo paketi prve pomoči. Skozi različne igre vlog smo nato spoznavali, kako lahko priskočimo na pomoč ponesrečencem.

Po malici smo se peš odpravili v Veliko Staro vas na kmetijo Štrubelj, po domače »Pr Starc«. Predstavili so nam sodobno vzrejo krav, ki se v hlevu prosto gibajo iz prostora v prostor. Prvič smo si lahko ogledali hlev, ki ima »spalnico«, »jedilnico«, »porodnišnico« in prostor za mlade teličke. Življenje krav je tako bolj prijetno, to pa vpliva na kvaliteto mleka in mlečnih izdelkov.

Kaja nam je pokazala mlečne proizvode in postopek priprave sadnega jogurta, ki smo ga tudi poskusili. Pogostili so nas z odličnim domačim pecivom in sokom. Navdušeni smo bili nad njihovim načinom dela in gostoljubnostjo. Hvaležni smo, da smo lahko ta dan preživeli tudi pri njih.

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)