Nekaj časa smo oglaševali: NVO gre v šolo. In tako je v soboto, 8. 10., zares prišel. Predstavila so se različna lokalna društva, ki so mlade skušala na zabaven način animirati za različne dejavnosti. Predstavili so se čebelarji in prinesli med, društvo Preplet, ki je pritegnilo otroke različnih starosti; za ples sta poskrbela plesni klub SPOT in plesna šola Tina. Za športno življenje sta nas skušala navdušiti NK Brinje in Rokometni klub Grosuplje. Za varnost so poskrbeli Karate klub Grosuplje, ki je učence učil osnovnih borilnih veščin v primeru samoobrambe, Rdeči križ Slovenije, ki nam je predstavil osnovne prve pomoči, in Gasilsko društvo Grosuplje, ki je izvedlo pravo evakuacijo udeleženca iz avtomobila, nato pa otroke animiralo s številnimi drugimi dejavnostmi. Društvo tabornikov Rod Louis Adamič se je utaborilo kar na šolskem dvorišču. Za glasbo je poskrbela Glasbena šola Lipičnik. Udeležence so na različne konce nazorno usmerjali različni smerokazi. Društvo podeželskih žena jih ni potrebovalo, saj smo vsi sledili slastnemu vonju, ki je prihajal iz gospodinjske učilnice, kjer so izpod prstov učencev pod mentorstvom gospa nastajale slastne mojstrovine.

Sočasno je potekala tudi “Eko tržnica”, na kateri smo lahko degustirali izdelke lokalnih kmetov. Seveda so bili ti tako odlični, da smo jih potem tudi kupili. Zelemenjava je zaradi manjšega interesa žal odpadla. Vendar pa so bili kmetje tako prijazni, da so učencem, ki so sprva razočarani obstali s košarami zelenjave, solato zamenjali za kakšno dobro klobaso.

Sodelovanje z okoljem je še kako pomembno. Zato se zahvaljujemo vsem, ki ste se nam prišli predstavit, in tudi vsem, ki ste prišli na obisk. Prepričani smo, da se bomo odslej večkrat videli.

tržnica 1 tržnica 2 tržnica 3 tržnica 4 tržnica 5 tržnica 6 tržnica 7

(Skupno 307 obiskov, današnjih obiskov 1)