“Knjige so sanje, ki jih držimo v rokah.” (Neil Gaiman)

Take ta prave knjižne sanje nam je pričarala knjižničarka Polona, ki nas je obiskala na lep petkov dopoldan, kajti 17. septembra, na dan zlatih knjig, se je pričel uradni začetek novega bralnega leta.

Prvošolci POŠ Polica smo ji z navdušenjem sledili v novo, lepo knjižnico, ki je svoja vrata odprla z otvoritvijo nove Podružnične OŠ Polica. Nismo vedeli, kaj nas čaka, vedeli pa smo, da bo ura knjižnične vzgoje zanimiva.

Ga. Polona nam je predstavila knjigo Medvedkova knjižnica. Z zanimanjem in veliko mero radovednosti smo prisluhnili zgodbi. Očarala nas je.

Medved, o kateri govori zgodba, je svojo knjižnico začel deliti s svojimi prijatelji, ki so našli njegovo izgubljeno knjigo. Postali so pravi prijatelji in ob prebiranju knjig so se resnično zabavali.

Ob koncu ure pa nas je knjižničarka Polona razveselila z izkaznicami šolske knjižnice ter knjigo Petra Svetine Kako je gospod Feliks tekmoval s kolesom. Vsem prvošolcem je to knjigo podarilo Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS. Hvala vam.

 

Zapisala razredničarka: Ksenija Kovačec Marin

 

(Skupno 267 obiskov, današnjih obiskov 1)