V četrtek, 7. 6. 2018, se je na POŠ Polica pripeljel poln avtobus učencev in učiteljev iz Latvije, natančneje iz  4. največjega latvijskega mesta Jelgave, ki je od Grosuplja  oddaljeno več kot 1700 km! Osnovna šola v Jelgavi je namreč ena izmed partnerskih šol v Erasmus projektu BLOSSOM.

Učence je na obisk pripeljala koordinatorica projekta, učiteljica angleščine Aiga Tomase, ki je našo šolo obiskala že v oktobru 2017. Lepote Slovenije so jo tako navdušile, da se je odločila, da jih deli z 31 učenci in dvema učiteljema, ki so se k nam pripeljali na daljši obisk. Nastanjeni so v okolici Bohinjskega jezera, na poti v Piran pa so se oglasili na šoli, da nas pozdravijo.
Naši učenci so pod mentorstvom razredničark za goste pripravili kratek program s petjem in plesom, nato pa jih je pozdravila vodja šole, ga. Marija Podvršič.  Po šoli so jih vodili petošolci, ki so se zelo izkazali. Brez težav so pristopili do gostov, se z njimi pogovarjali ter celo odigrali spontano prijateljsko “tekmo” v košarki v športni dvorani. Gostje iz Latvije so se namreč še dobro spomnili zmage naše košarkaške reprezentance na evropskem prvenstvu, ko smo se v finalu pomerili ravno z Latvijci.
Čas je kar prehitro minil in naši obiskovalci so se od nas poslovili. Pot so nadaljevali proti obali, nam pa je ostalo ravno dovolj časa, da smo strnili svoje vtise:

  • Obisk mi je bil všeč, ker sem spoznala nekaj deklet. Ena izmed njih mi je dala dve petki. Lepo mi je bilo, ker sem se lahko sporazumevala z njimi. (Sara)
  • Učenci iz Latvije so zelo prijazni in dobro razumejo angleško.
  • Imel sem se zelo dobro in dobil sem nove prijatelje. Všeč mi je bilo, ko smo igrali košarko. (Miha)
  • To je bil najboljši dan na šoli. Dobil sem tri zelo dobre prijatelje. (Maj)
  • Zelo so bili zabavni in prijazni. Takoj smo se spoprijateljili. (Anan)
  • Bilo je zelo dobro. Tako smo se družili, da smo postali prijatelji. Veliko smo se zabavali. Prišlo je 31 učencev starih od 9 do 14 let. Žal mi je, ker si nismo izmenjali telefonskih številk. (Luka)
  • To je bila neverjetna izkušnja. Res smo se zaštekali in na koncu se je bilo zelo težko posloviti. (Aljaž)
  • Obisk je bil spontan in sproščujoč. Učenci še nikoli niso bili tako motivirani za izražanje v angleškem jeziku. Najbolj všeč mi je bilo druženje učencev in učiteljev. Čeprav so se prvič videli, so spontano navezali stike in vidno uživali v mednarodni družbi. Učiteljice iz Police so v rekordnem času sestavile odličen program in pripravile učence za sprejemno prireditev, za kar se jim najlepše zahvaljujem. Velika zahvala gre tudi naši Anđi, ki je poskrbela, da obiskovalci niso od nas odšli lačni ter seveda hišniku Franciju, ki je pripravil in pospravil ozvočenje za prireditev.  (Majda)
(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)