Ekipa FLL 10 kapljic se je 16. 12. (v soboto!) že ob 6. uri zjutraj zbrala pred šolo. Naložili smo cel kup rekvizitov in se v družbi naših navijačev – razširjene ekipe – in treh mentorjev podali v Brežice, kjer je bilo regijsko tekmovanje FIRST LEGO League ali FLL.

Najprej smo na šaljiv način prikazali naš projekt: WC tarčo. Gre za preprosto vrtavko, izdelano kot reciklažo igračke iz kinder jajčka. Namesti se jo v pisoar in če fantje oz. možje pravilno usmerijo svoj curek, jo spravijo v vrtenje. S tem, ko vrtavka motivira moške, da ciljajo v določeno točko, je posledično manj umazanije okrog pisoarja in tako manjša poraba vode. Že na OŠ Brinje Grosuplje naj bi z našim izumom v enem šolskem letu prihranili približno 1000 litrov vode!

Ekipa se je nato pomerila v vrednotah. S pomočjo Kamišibaja, japonskega gledališča, smo predstavili vrednote, ki so nam pomembne in na katerih smo v zadnjih mesecih intenzivno delali. Pozabili smo na preračunljivost; delali smo zagnano in z veseljem, vmes pa se dodobra zabavali in spoznali pomen timskega dela. Kot je Anej zelo lepo povedal komisiji, smo »združili močna področja in ideje vseh 26 članov.« Ali pa kot je povedala Hana: »Prav zaradi tega ob koncu trdno verjamemo v naš projekt, robota, predvsem pa: v ekipo.«

Ni ostalo le pri lepih besedah: ekipa 10 kapljic se je timsko spopadla z izzivom  in ga rešila v nekaj sekundah ter s tem povsem šokirala komisijo. Takšna rešitev namreč ni bila predvidena v nobenem scenariju.

Dobro ogreti smo šli še na tehnični intervju, kjer je naš robot Urinator vse naloge opravil brezhibno, Matej, Janko, Anja, Tine in drugi pa so suvereno pojasnili njegovo delovanje, program in druge tehnične podrobnosti.

Potem pa se je Urinator podal na tri vožnje po robotskem polju. Matej in Anja sta ga spretno vodila in ga pripeljala vse do 2. mesta!

Dan je bil dolg in naporen, podobno velja za teden in mesec, saj smo se v zadnjih tednih zares nagarali. Ampak: ves trud je bil poplačan, ko smo slišali, da GREMO NAPREJ!

Za odličen dosežek ni zaslužnih samo 10 članov, kot jih uradno lahko tekmuje; za naš uspeh je zaslužnih vseh 26 članov.

Bravo, ekipa 10 kapljic, bravo, ekipa 26 kapljic!

(Skupno 130 obiskov, današnjih obiskov 1)