Na petkovo jutro je bila novoletna jelka v učilnici 6 okrašena s sladkimi presenečenji za učence, na učiteljičini mizi pa je ležala cela čokolada! Mize so bile drugače razporejene in celo pouk je potekal neobičajno, saj nas je obiskal sam Miklavž. Prišel je v podobi našega hišnika Nika in nam spretno popravil rezalnik stiroporja, zato smo se ga res zelo razveselili. Imeli smo  namreč tehniški dan na temo orientacije.

Na začetku smo se pogovorili o poteku dne in načinih orientiranja s kompasom in brez njega. Določili smo smeri neba v naši učilnici in jih poimenovali še v angleškem jeziku. Sledila je priprava materiala in orodja za izdelavo kompasa. Postopek izdelave je bil zanimiv, saj je vključeval rezanje striroporja z vročo nitko, lepljenje in magnetenje šivank, ki smo jih uporabili za magnetno iglo našega kompasa. Nekateri učenci, ki so bili pri delu spretnejši, so poleg kompasa pripravili še darilno škatlo za dečka Dejana iz Bosne. Zanj smo namreč že od začetka decembra zbirali darila. Nabrali smo veliko šolskih pripomočkov, oblačil, igrač in sladkih priboljškov. Vse skupaj smo zložili v veliko škatlo, jo okrasili z darilnim papirjem ter priložili pismo in voščilnico za Dejana. Naši prijatelji Božički za en dan nam jo bodo pomagali dostaviti na Dejanov naslov.

Ko smo vsi zaključili z izdelovanjem kompasa, smo se toplo oblekli in obuli ter odšli na gozdno učno pot. Tam smo si ogledali naravna znamenja, se po njih orientirali ter spoznavali tipične drevesne vrste. V skupinah smo izdelali vetrovnico  iz odpadnega gozdnega materiala ter jo s pomočjo kompasa pravilno usmerili proti severu. Orientirali smo se še s pomočjo zemljevida, letnic na štoru in sonca. Polni novega znanja smo hitro našli pot nazaj proti šoli.

(Skupno 231 obiskov, današnjih obiskov 1)