V sredo, 12. 12. 2018, smo se četrtošolci kljub mrazu pogumno podali na gozdno učno pot. Tema našega tehniškega dneva je bila orientacija. Na začetku poti smo se pogovorili o gozdnem bontonu in se razdelili v skupine. Sledili smo rumenim sovicam, ki so nam kazale pravo pot.

Na prvi postaji smo najprej naredili vetrovnico iz vej, listja in ostalih stvari, ki nam jih je zimski gozd prijazno posodil. Vetrovnico smo nato s pomočjo kompasa pravilno orientirali ter se obračali po smereh neba.

Pot nas je vodila mimo gibalne postaje, kjer smo žalostno ugotovili, da nam je nekdo odnesel pripomočke za skupinsko igro in izruval kole s tablami, na katerih so opisane naloge. Vendar nas to ni ustavilo. Kar v gozdu smo s pomočjo gibalne igre ponovili snov o orientaciji, tako da smo seštevali točke, ki smo si jih pridobivali s pravilnimi odgovori na vprašanja, ki so nam jih zastavile učiteljice.

Ker nas je že pošteno zeblo, smo se hitro odpravili proti šoli, kjer smo se najprej pogreli s toplim čajem. V učilnici smo izdelali kompas in rešili učni list.

 

(Skupno 173 obiskov, današnjih obiskov 1)