17 učencev se je v petek, 17. 3., s svojimi točkami predstavilo na sejmu Altermed – sejem za zdrav način življenja.

V sklopu Ekošole, so učenci šolo Brinje zastopali kar na 4 ravneh.

Osnovna šola s prilagojenim programom je imela svojo stojnico, kjer je predstavljala »Reciklirane rojstne dni«, na demo odru so prikazali dramsko igro » Iščemo zaklade Slovenije« in se v kuhinji predstavili še »S skuto po Sloveniji«.

Rdeča nit njihovih predstavitev je bila skuta, ki so jo učenci izdelali iz mleka, ki se ga pri šolskih malicah ni popilo. Skuti so dodali še sestavine, ki so jih spominjale na določen tip pokrajin v Sloveniji (primorskemu namazu so dodali olive, sol in origano, gorenjskemu čokolado Gorenjko, prekmurskemu namazu so dodali bučno olje in čebulo, medtem ko so v dolenjski namaz dodali naribana jabolka in cimet). Vse skupaj so postregli na skutnih kruhovih bombicah.

Svoj nastop v kuhinji pa so opravili tudi učenci 7.razredov, ki so pripravili kranjske palačinke. Palačinke iz prosene kaše so bile zelo okusne, ko pa so jim dodali še kislo zelje in košček kranjske klobase, pa so šle še bolj v tek vsem obiskovalcem.

Na stojnici, kjer so učenci OŠ PP predstavljali »Reciklirane rojstne dni« pa so obiskovalci dobili kar nekaj idej, kako rojstne dni spremeniti v zabavne, naravi prijazne in nevsakdanje.

Mentorice lahko potrdimo, da so učenci šolo Brinje zastopali na zelo visoki ravni in zagotovo doprinesli k prepoznavnosti in ugledu šole tudi izven Grosuplja.

(Skupno 204 obiskov, današnjih obiskov 1)