V soboto 16. 3. 2024 se je sejma Altermed udeležilo 16 učencev in 4 učiteljice. Na sejmu, ki vsako leto poteka v sklopu Ekošole, smo se predstavili na kar 4 ravneh.

Osnovna šola s prilagojenim programom je sodelovala na demo in predstavitvenem odru ter imela stojnico.

Na stojnici, ki smo jo poimenovali Domače sadje, zelenjava v domačih vrečkah, smo prikazali kako lahko doma izdelamo domače vrečke za sadje in zelenjavo. Uporabili smo  stare zavese in rjuhe. Prav vse na stojnici je mogoče ponovno uporabiti.

Učenci so se z igrico Kulinarično popotovanje predstavili tudi na predstavitvenem odru. Besedilo je osvetlilo pomen uživanja domačega sadja in zelenjave.

Na demo odru smo v sladico skrili različne konce sveta in uporabili sestavine, ki so zrasle v Sloveniji. Pripravili smo sladico ki vsebuje sladki krompir, jabolka in maskarpone.

Svoj nastop v kuhinji so odlično opravili tudi učenci 7. razredov redne osnovne šole. Pripravili so jed z naslovom Barvito prikrito. V sladico so skrili kar pet skrivnih sestavin in z nastopom očarali tudi ocenjevalno komisijo, ki jim je za izvirnost recepta podarila tudi nagrado.

Mentorice lahko potrdimo, da so učenci šolo Brinje zastopali na zelo visoki ravni in zagotovo doprinesli k prepoznavnosti in ugledu šole tudi izven Grosuplja.

(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov 1)