Pohodniki na Primorskem

Kljub ne ravno spodbudni vremenski napovedi, smo se v petek, 6. maja podali na Primorsko. 16 pohodnikov nas je dolgo čakalo na ta pohod, saj smo vedeli, da je hoja po čudoviti slovenski pokrajini in obali res nekaj posebnega.

V petek smo v zgodnjem popoldanskem času prispeli do Centra za komunikacijo, sluh in govor v Portorožu, kjer so nas prijazno sprejeli in nam ponudili prenočišče v svojih prostorih. Skupaj z novimi prijatelji smo se odpravili do Pirana, naredili skupinsko sliko pri Tartinijevem trgu in si privoščili sladoled na Piranski mestni plaži.

Ker smo vedeli, da nas v soboto čaka dolga pot vse do Kopra, smo se hitro odpravili spat. Zjutraj smo se zbudili dobre volje, pojedli zajtrk, pospravili sobe in pričeli z našim pohodom.

Pot je potekala iz Portoroža do Strunjana, nato pa naprej do Izole in Kopra. Na poti smo se pogovarjali, opazovali lepote Slovenskega primorja, spoznavali sadno drevje v sadovnjakih in bili navdušeni nad hojo v tunelu dolgem več kot pol kilometra. Drug drugega smo spodbujali in hitro puščali kilometre za seboj. V Izoli smo se okrepčali s pico, si ohladili noge v morju, nato pa pot nadaljevali proti Kopru. Tudi nekaj dežnih kapelj nas ni zmotilo in z nasmeški na obrazu smo prispeli do Kopra. V obeh dneh smo prehodili nekaj manj kot 25 kilometrov, kar je za večino izmed nas zagotovo osebni rekord.

Veselimo se že novih skupnih druženj in pohodov.

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost