Mika Vanhanen: Drevesa so prijatelji

Ohranimo gozdove,  zeleni svet miru,

pomagajmo živalim, da ostale bodo tu!

Drevesa in otroci stopimo skupaj, saj

smo vsi otroci Zemlje, pomagajmo ji zdaj!

 

Drevesa so prijatelji, zato sadimo jih zdaj vsi.

Sever, jug, vzhod, zahod, drevesa rastejo povsod!

Mir, zelenje, čisti zrak, tega si želi zdaj vsak.

Drevesa so prijatelji, bodimo to še mi!

 

Danes, 21. 9. 2017,  je svetovni dan miru. V številnih državah po vsem svetu prav zato na današnji dan sadijo drevesa, ki predstavljajo mir in nadaljevanje življenja. Drevo nas spominja na naravo in na pomen skrbi za naravo. Mnoge živalske in rastlinske vrste zaradi podnebnih sprememb izumirajo. Ker so gozdovi pljuča Zemlje, ji s tem, ko jih sadimo, pomagamo k nadaljnjemu obstoju.

Hkrati je sajenje dreves povezava šol po svetu. S tem podpiramo kulturno raznolikost in strpnost. Dan sajenja dreves organizira ENO šola – okoljska globalna virtualna šola in mreža za trajnostni razvoj, ki ima svoj sedež na Finskem. V Sloveniji se sajenju pridružujemo v okviru projekta EKO ŠOLA.

Drevesa so pravljična, zdravilna, mitološka in dajejo ten naši Zemlji. Drevesa pripovedujejo zgodbe. In drevo, ki je bilo danes zasajeno, bo prav gotovo pripovedovalo zgodbo. Zgodbo o radovednih, navihanih, zasanjanih, veselih, zaljubljenih učencih OŠ Brinje Grosuplje.

Zahvaljujemo se družini Smrkolj, ki nam je podarila drevo. Prepričani smo, da bo posajena jerebika lepo rasla in dolgo opravljala svoje poslanstvo.

(Skupno 442 obiskov, današnjih obiskov 1)