Zaradi prostorske stiske se je pouk za učence 5. razreda POŠ Polica že lansko šolsko leto začel v posebni učilnici. Računalniška učilnica je postala učilnica 5. razreda. Kljub temu, da smo jo lepo uredili in smo se v njej počutili povsem prijetno, nas je vedno bolj motil razgled, ki ga … ni bilo! Naše oči se niso mogle spočiti ob razgledu na naravo, travnike, polja. Skozi okna smo lahko gledali le steno. Ker je bila belo pobarvana, se je sončna svetloba odbijala od nje in nas zelo motila.

Odločili smo se, da zid pobarvamo.

Za pomoč glede idej in izvedbe smo poprosili go. Laro Romih, ki je arhitektka. Takoj nam je bila pripravljena pomagati. Z njeno pomočjo smo našli in se odločili za motiv lepih zemeljskih barv. Pri tem so nam pomagali tudi pri podjetju JUB, saj so nam izbrane barve podarili.

Na začetku letošnjega šolskega leta smo se lotili izvedbe. Ga. Lara je na zid narisala motiv, ker pa segajo nekateri deli precej visoko, nam je g. Godec posodil gradbeni oder, na katerega pa smo zaradi varnosti splezali le odrasli. K poslikavi stene smo povabili lanskoletne in letošnje učence 5. razreda POŠ Polica. Kar nekaj jih je bilo pripravljenih pomagati. Prijazno nam je prišla pomagat tudi ga. Irena Gantar, pomagal pa je  pa tudi naš hišnik Franci Smrekar.

V enem popoldnevu smo s poslikavanjem zaključili.  S svojim delom smo lahko zadovoljni, saj imamo vsi, ki imamo pouk v učilnici 5. razreda precej lepši razgled pa tudi oči zaradi bleščave ne trpijo več toliko.

Najlepše se za pomoč zahvaljujemo gospe Lari Romih, gospe Ireni Gantar, hišniku Franciju, gospodu Godcu za postavtev gradbenega odra in podjetju JUB za podarjene barve.

Ksenija Žitnik

 

(Skupno 165 obiskov, današnjih obiskov 1)