Varna raba interneta

Spoštovani starši,
vabimo vas na 1. predavanje v letošnjem šolskem letu, ki bo v četrtek, 7. novembra 2019, ob 17.30, v avli šole.
Tema bo zanimiva in aktualna – VARNA RABA INTERNETA.
Predavanje bo vodil David Vidmar, izkušen razvijalec, software arhitekt in tehnološki realist, zasvojen z digitalnimi izzivi ter oče treh otrok.

Starši se v vsakdanjih situacijah in ob vseh obveznostih, ki jih imamo, težko posvečamo še digitalizaciji in njenemu hitremu razvoju. Pogosto so naši otroci hitrejši od nas ne samo pri tipkanju, ampak predvsem pri raziskovanju interneta, iskanju zanimivih igric in še čem.
Starši vemo, da so na spletu različne nevarnosti, a poraja se vprašanje, kako otroke pred temi nevarnostmi zaščititi. Kaj vse je potrebno vedeti glede varnosti naprav, gesel, elektronske pošte in spletnega nakupovanja?
Iz različnih medijev dobivamo sporočila, kako pomembna je zasebnost na spletu, in kako pomembno je, da jo znamo varovati. Žal pa premalokrat posvetimo čas tej temi. Ste se kdaj vprašali, kako lahko nekdo zlorabi vaš elektronski naslov? Ali pa, kako lahko nekdo nadleguje vašega otroka ali vas preko spleta? Ali veste, kako vpliva na vas Facebook ter kako je z Youtube nasveti? Kakšna je zanesljivost podatkov na spletu in kako jih preverimo?
Ko že mislite, da ste našli odgovore na vsa zgornja vprašanja, se vam porajajo nova, kot so na primer: zakaj je igranje iger otrokom tako prijetno in kako jih lahko zasvojijo? Kaj lahko naredimo starši, da otroke zaščitimo pred tem? Katere igre so dobre – ali sploh obstajajo? Kako jih prepoznamo? Kako nam lahko tehnologija pomaga pri vsakodnevnih izzivih?
Gotovo si nihče med nami ne želi odvisnosti od iger, naprav in spleta; zato vas vabimo, da se dobimo v četrtek, 7. novembra 2019, ob 17.30,  in prisluhnemo zanimivemu predavanju.

Veseli bomo, če se boste starši odzvali v čim večjem številu, saj bomo le skupaj kos digitalnim izzivom sedanjosti in tistim, ki jih še prinaša prihodnost!

Varna raba interneta – predstavitev


Kako naj se učenec nauči smotrnega učenja

Spoštovani starši,

vabimo vas na 2. predavanje v letošnjem šolskem letu, ki bo v četrtek, 16. januarja 2020, ob 17.30, v avli šole.
Tema bo zanimiva in aktualna: KAKO NAJ SE UČENEC NAUČI SMOTRNEGA UČENJA.
Predavanje bo vodila Dušica Kunaver.

Vabilo in več vsebine najdete v prilogi.

Vljudno vabljeni, da se odzovete v čim večjem številu. Predavanje bo poučno in vsekakor bo sigurno vsak našel nekaj zase.