Letošnje leto je gledališka skupina OŠ Brinje kljub temu, da nam razmere niso bile naklonjene, trdo delala. Učenci so hodili na vaje – pa čeprav na daljavo – in se pripravljali na predstavo, saj smo vsi skupaj trdno verjeli, da bo prišel čas, ko bomo lahko predstavo zaigrali pred občinstvom v živo. In res je prišel dan, ko smo smeli – sicer pod strogimi pogoji in v zelo omejenem številu gledalcev – zaigrati.

Pripravili smo predstavo Drugačen svet za drugačne ljudi, ki jo je učiteljica Mateja Zupančič spisala po mladinskem romanu Kit na plaži Vinka Moederndorferja. Vsi, ki roman poznate, veste, da govori o uspešni punci Niki, ki ima veliko skrivnost – družinskega člana, ki je poseben, saj ima downov sindrom.

V predstavi so zaigrali osmošolci Tinkara, Lina, Filip, Neja, Dan, Tim, Taja, Ema, Miša, Ajda, Žan, Naja, Iva, Meta in Maja, dekle z downovim sindromom. Zgodba govori o tipični najstnici Niki, ki hoče biti taka, kot so vsi, a ji nekako ne uspe, saj vedno izstopa – hote ali nehote. A na koncu se vse srečno izteče in Nika ugotovi, da ni nič hudega, če izstopaš, važno je, da sprejmeš drugačnost in da sprejmeš sebe.

Predpremiera, ki smo jo imeli 17. 6., ter premiera 18. 6. 2021 sta uspeli in zelo smo ponosni na to, da smo vzbudili v gledalcih močna čustva in odzive. Namen vseh ustvarjalcev predstave je namreč bil, da spregovorimo o tabujih, o drugačnosti in o tem, kako zelo pomembno je, da se znamo poslušati in slišati.

Vsi, ki si predstave zaradi omejenega števila kart niste uspeli ogledati, ste vabljeni na ponovitev v šolsko avlo v ponedeljek, 21. 6. 2021, ob 19.30.  Vabljeni!

(Skupno 398 obiskov, današnjih obiskov 1)