V petek, 5. 2.,  smo s kulturno prireditvijo obeležili praznik – Prešernov dan. Kot se spodobi, smo prireditev pričeli s himno, nato pa je mladinski pevski zbor ob instrumentalni spremljavi  mladih citrašic nastopil s Prešernovo pesmijo Pod oknom. Takoj zatem so nas pevci otroškega zbora in plesalci popeljali v deželo branja.

Eden od voditeljev prireditve, Nik, nas je spomnil, da je kulturni praznik priložnost, da se spomnimo na svojo narodnost, zgodovino, ki so jo krojili naši predniki, in nas opomnil, da danes vse stvari jemljemo preveč samoumevno. Nimajo namreč vsi te sreče, da bi živeli v samostojni državi, v kateri je mir, v kateri še lahko pijemo vodo iz pipe, v kateri otroci lahko brezskrbno hodimo v šolo; državo, v kateri imamo otroci priložnost narediti nekaj iz sebe. Spomnil nas je na ljudi, ki so pomembno vplivali na našo zgodovino.

Seveda pa je treba kulturo ohranjati. Naši učenci so dokazali, da tudi sami bogatijo našo skupnost. Predstavili so se nam z recitacijami, z igro, igranjem na instrumente. Svoj delež  kulturi pa so učenci prispevali tudi s kulturnim spremljanjem prireditve. Ta je bila vsem tako zanimiva, da smo bili kar malo razočarani, ko se je zaključila. Vendar pa je bil zaključek veselo obarvan: Žan je na harmoniko zaigral največkrat predvajano skladbo na svetu, katere avtor je seveda Slovenec. Avsenikova skladba Na Golici v Žanovi izvedbi nam je vsem pričarala nasmeh na obraz.

(Skupno 790 obiskov, današnjih obiskov 1)