V letošnjem šolskem letu, smo učenci 2. a sodelovali v projektu V deželi pravljic. Sodelovali smo z učenci iz Srbije in z učenci s Hrvaške.

Cilj projekta je bil navdušiti učence za branje, doživeti pravljice na drugačen način.

  1. Najprej smo se drug drugemu predstavili.
  2. Nato smo morali izbrati logo za naš projekt. Tudi mi smo poslali nekaj idej. Zmagal pa je logo s čarovniškim klobuk iz OŠ Razbojište.
  3. Vsak razred si je izbral določeno pravljico. Sestavili smo uganko o pravljici in jo poslali na drugo šolo. Učenci so morali rešiti našo uganko, prebrati pravljico in narediti nekaj o tej pravljici ter to predstaviti učencem, ki so poslali uganko. Mi smo si izbrali pravljico Volk in sedem kozličkov. Poslali smo narisane namige. Učenci iz 1. razreda iz Pule so rešili našo uganko in naredili lutke. Zaradi izrednih razmer pa nam pravljice na žalost niso zaigrali.
  4. Mi smo dobili računalniško sestavljanko iz OŠ Razbojište iz Hrvaške, preko katero smo ugotovili, da gre za pravljico Žabji kralj. Pravljico smo prebrali in se odločili, da jo bomo zaigrali s pomočjo kamišibaja.
  5. Nato smo pravljico preko spleta tudi v živo zaigrali našim novim prijateljem.

Na žalost se je projekt ustavil zaradi izredni razmer. Junija smo nadaljevali, saj smo želeli projekt zaključiti. Odločili smo se, da bomo skupaj napisali in ilustrirali novo pravljico, ki bo prevedena v tri jezike: slovenščino, hrvaščino in srbščino. Vsak razred je napisal svoj delček, nato smo vse to povezali v celoto. Sedaj pa je e-knjiga v nastajanju. Komaj čakamo, da vam jo predstavimo.

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)