Pa se je spet pričelo novo leto! Šola, ki je bila med počitnicami kar malce pusta in dolgočasna, se je po dveh mesecih napolnila s spočitimi učenci, polnimi energije in pripravljenimi na nove šolske izzive.

Poseben sprejem so doživeli naši prvošolci. Pred šolo jih je pozdravil župan, dr. Peter Verlič, ki jim je povedal, da je poleg učenja v šoli pomembno tudi prijateljstvo. Učenci 7. in 8. razreda se že zavedajo pomena teh besed. Prvošolcem so obljubili, da bodo njihovi zavezniki in njihovi nekakšni skrbniki. Potrudili se bodo, da jim bo v šoli tudi z njihovo pomočjo lažje in lepše. Varno so jih popeljali skozi velika vrata čisto prave šole, kjer so se skupaj »prebili« skozi zaveso milnih mehurčkov in spoznali še ostale učence in delavce šole, ki so jih pozdravili z bučnim aplavzom.

Prvošolci so si ogledali lutkovno igrico, nato pa spoznali svoje nove sošolke in sošolce ter učiteljice.

Prav poseben pečat pa je dal prvemu šolskemu dnevu dogodek, ki smo ga čakali skoraj 20 let: postavitev temeljnega kamna za novo šolo na Polici. Verjamemo, da gre zdaj pa končno čisto zares in da bodo naši Poličani prihodnje leto dočakali svojo novo šolo. Kot so povedali otroci: medtem ko bo z dreves odpadlo listje, ko jih bo pobelil sneg in ko bodo spomladi spet ozelenela, bo pred njihovimi očmi nastajala šola.

Slutimo, da bo šolsko leto 2016/2017 polno novih izzivov in lepih dogodkov.

(Skupno 577 obiskov, današnjih obiskov 1)