V ponedeljek, 2. 9. 2019, smo se mnogi zbudili z metuljčki v trebuščkih – tako učitelji, učenci, starši, še posebej pa prvošolčki, ki so nasmejani zakorakali proti OŠ Brinje Grosuplje. Skupaj s starši so se namreč podali novim izzivom naproti.

Pred šolo jim je najprej vlil »korajžo« pevski zbor, ki jim je zapel pesem. Pri premagovanju treme pa je otrokom pomagala tudi naša šolska maskota, sovica Brina. Po nagovoru župana, gospoda Petra Verliča, sta prvošolce in starše nagovorila še devetošolca, ki sta jih nato povabila v šolo.

Prvošolci so v šolo vstopili ob koračnici in bučnem aplavzu vseh učencev šole, ki so ob tej priložnosti pihali milne mehurčke, ter s tem pričarali nasmehe na obrazih najmlajših. Pevski zbor, pod vodstvom Maje Kavčič, je doživeto zapel slovensko himno in himno naše šole. Sledil je nagovor ravnateljice Natalije Kotar, kjer je med drugim predstavila vizijo naše šole s pomočjo živali, ki prebivajo v atriju naše šole: komar Stane, hrošček Boris, mravljinček Viktor, želvica Žana, čmrlj Brane in netopir Valentin.

Prvošolci s starši so si nato ogledali lutkovno predstavo Miška gre v šolo, ki so jo odigrale učiteljice naše šole. Po fotografiranju z zavezniki (učenci 7. razredov) so se prvošolci, skupaj z učiteljicami podali v svoje učilnice, kjer so nadaljevali poseben prvošolski dan.

Naj bo šolsko leto polno zabavnih trenutkov, pravih prijateljstev in z veliko mero novega znanja.

(Skupno 1.101 obiskov, današnjih obiskov 1)