Na naši šoli zelo radi kuhamo. Trudimo se, da tudi pri malici in kosilu zavržemo čim manj hrane. Vseeno pa nam kdaj ostane kakšno živilo ali jed, ki ga ne pojemo. Takrat ga poskusimo pri urah gospodinjstva in izbirnem predmetu sodobna priprava hrane reciklirati. V letošnjem šolskem letu smo na natečaj reciklirane kuharije, katerega organizira ekošola ponovno poslali kar nekaj receptov.

Pri gospodinjstvu smo v šoli s prilagojenim programom z nižjim izobrazbenim standardom razvili celo paleto receptov iz ostankov kuskusa.  Tako smo ocvrli vegetarijanske polpete, spekli narastek in piškote iz kuskusa. Piškotki so bili ocenjevalni komisiji tako všeč, da smo za njih prejeli nagrado.

Pri izbirnem predmetu Sodobna priprava hrane smo naredili posebne vlivance, ki smo jim dodali blitvo. Omako smo pripravili iz velikonočne šunke, ki nam je ostala po praznikih. Pri delu smo se zelo zabavali, saj smo posneli tudi kratek animiran film o pripravi le teh. Tudi s tem receptom smo prepričali komisijo in prejeli nagrado.

Naša recepta bosta objavljena tudi v posebni knjižici, ki jo vsako leto izdajo v okviru ekošole.

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)