… in srečno so živeli do konca svojih dni …

A za naju se je pravzaprav šele začelo.

Že prva ura je minila, kot bi bili v pravljici. Takoj ob vstopu v šolo se čuti spoštovanje, upoštevanje navodil. Učenci se preobujejo in odidejo v učilnice, kjer se individualno pozdravijo z učiteljem. Po začetnem pozdravu in uvod jim učitelj zbere mobilne telefone v škatlo, z glave sname kape in nato pričnejo s poukom.

Tudi ko sva pred tablo stopili midve s predstavitvijo naše države in šole, so učenci zvedavo poslušali, sodelovali in bili popolnoma tiho. Učenci so sodelovali pri kvizu o Sloveniji, za nagrado pa dobili spominek iz Slovenije (obesek z obrisom Slovenije in logom šole Brinje Grosuplje).

Naslednjo uro sva odšli k tretješolcem, kjer so imeli uro maternega jezika in spoznavali značilnosti pravljic. Bilo je res pravljično, saj so se tudi sami preizkusili kot pravljičarji. Svojo prvo pravljico so zapisali tudi v zvezke.

Da pa so ure na šoli resnično pravljične, sva se prepričali v prihodnjih 3 urah, ko sva se s tretješolci podali v učilnico v naravi. Naučili smo se pridobiti brezov sok, veščin in orientacije v naravi. Učenci so uživali v gozdu, spoznavali svoje zmožnosti in se naučili tudi potrpežljivosti, saj je sok tekel zelo počasi.

Ob prihodu v šolo smo si ogledali še predstavo o varnosti v prometu, kjer so učenci sodelovali  in spoznavali pasti prometa.

Za konec le misel iz glasbene predstave:

»Livet er en herlig tur.« (Življenje je čudovito potovanje.)

(Skupno 144 obiskov, današnjih obiskov 1)