ČETRTI DAN NA VOJSKEM

V četrtek, 17. 11. 2016, smo se zbudili ob sedmih. Takoj smo se oblekli in začeli z jutranjo telovadbo. Po zajtrku smo začeli s prvo dejavnostjo. Prva skupina je pripravljala Idrijske žlikrofe. Druga skupina pa je šla na nordijsko hojo. Po malici smo se zamenjali. Za kosilo smo imeli Idrijske žlikrofe, ki smo jih izdelali sami. Po kosilu smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina je spoznavala alternativne vire energije. Druga skupina pa je imela športne dejavnosti, ki povezujejo posameznike v skupino. Po eni uri smo se zamenjali. Po večerji smo imeli ples, katerega smo se vsi veselili in nestrpno čakali. Imeli smo se zelo dobro, saj so bile vse dejavnosti zelo zanimive. Še najbolj pa nam je bila zanimiva izdelava Idrijskih žlikrofov, saj vsi radi kuhamo. Pri tej dejavnosti smo pokazali zelo veliko ročnih spretnosti in lastnih iznajdljivosti.

Janko Kersnik in Maj Šegula

TRETJI DAN NA VOJSKEM

Dan se je začel ob 7:00. Jutranja telovadba se nam je zdela zelo težka. Po zajtrku smo imeli pohod v gozd, kjer smo odkrivali, kako ločiti različna drevesa, raziskovali in iskali smo predmete v naravi, računali smo starost dreves. Naslednja dejavnost je bila Glasbene reke. Poslušali smo klasično in zimzeleno programsko glasbo ter risali, kar smo občutili ob poslušanju. Radi smo risali. Minilo je zelo hitro in bilo je zanimivo. Uživali smo tudi v plezanju po umetni steni in ni se nam zdelo težko. Čisto vsi smo plezali in uspeli priplezati vsaj čez polovico plezalne stene. Med nami smo odkrili skrite talentirane plezalce. Pomerili smo se v orientacijskem  teku. V manjših skupinah smo iskali odgovore na vprašanja in tekmovali s časom. Čeprav je bilo naporno, nam je vsem skupaj uspelo. Najhitrejši pa so bili Janko, Nik in Nejc K. Zvečer smo imeli šaljive igre in bile so zelo smešne. Najbolj smešna je bila zadnja igra, v kateri sta se Nejc L. in Argjent skrila pod prt. Punce so prišle in mislile, da je pod prtom mumija in so jo hotele prebuditi z glasnim klicanjem, medtem jih je  Nejc s ping pong loparjem udaril po zadnjici. Skoraj jih je kap. Publika pa v smeh.

 

Nik Oblak in  Andrej Anžlovar

NAŠ DRUGI DAN NA VOJSKEM

Danes smo začeli dan ob 7.00. Sledila je jutranja telovadba. Razmigali smo se ob ritmih muzike. Po jutranji telovadbi smo imeli zajtrk, ki je bil zelo bogat. Kruha kolikor hočeš, poleg kruha pa namazi. Začeli smo se pripravljati za pohod. Prišli smo do razgledne točke Hudournik. Razgled je kazal na Julijske Alpe, Kamniško-Savinjske Alpe ter Dolomite. Sprehod je  trajal 4 ure. Nazaj smo prišli utrujeni, z dovolj energije, da pojemo okusno kosilo. Gobova juha se je odlično podala zraven mesnih kroglic in riža. Kuhar ima odličen izbor tudi za vegetarijance ter diabetike. Po kosilu smo imeli počitek. Sledile so dejavnosti. 7.a je imel robotiko,7. b pa lokostrelstvo ter kleklanje. Bilo je zanimivo iz vseh vidikov. Kmalu za tem smo imeli večerjo. Potem so bile na vrsti večerne dejavnosti. Šaljivi kviz je pravi za razgibavanje naših možganov. Med sabo smo si pomagali pri odgovorih na zanimiva vprašanja, kot skupina pa smo odlično sodelovali in se organizirali pri iskanju listkov z vprašanji po domu. Kakšni skupini smo tudi malo ponagajali. Zmagale so punce Nika, Anja, Neja ter Hana J. Po končanem kvizu smo se pripravili za spanje. Naš dan se je končal ob 22.00. Dan je ob vseh aktivnostih hitro minil.

Maja Kump, Nejc Lozar, Matic Berglez

PRVI DAN NA VOJSKEM

V ponedeljek, 14. 11., smo se odpeljali v šolo v naravi. Zjutraj smo se zbrali pred šolo na parkirišču. Nato smo reditelji odšli po malico. Odnesli smo jo na avtobus in pospravili svojo prtljago. Potem smo se odpeljali. Na poti smo se ustavili v Idrijskem rudniku, natančneje v Antonijevem rovu. Na začetku smo si ogledali krajši filmček. Po filmčku so nas odpeljali po rudniku. Razložili so nam, kako so delali včasih. Verjeli so v škrate, ki so rudarjem pomagali poiskati rudo, če so bili dobre volje. Ko so bili škratje slabe volje, so jih zavajali. Po ogledu smo se odpeljali v CŠOD na Vojsko. Na začetku smo imeli sestanek, kjer so nam razložili, kako bodo potekale dejavnosti. Po sestanku smo šli v sobe, kjer smo razpakirali. Imeli smo kosilo. Po kosilu smo se razdelili v skupine. 7. b  je programiral robote, 7. a je imel lokostrelstvo in klekljanje. Po dejavnostih je bil počitek. Nato je sledila večerja. Po večerji smo odšli na pohod. Ustavili smo se  pri informacijski tabli. Učitelj Rok nam je povedal nekaj zanimivih informacij o Vojskem. Prišli smo do kmetije Kotlar, videli smo veliko lesa, nato pa se odpravili nazaj v dom. Zbrali smo se pri tabornem ognju. Vsaka soba je zapela pesem. Na koncu so nam dali palice, kruh in hrenovke, ki smo jih pekli na ognju. Imeli smo se čudovito.

Tim Herček, Vid Škrjanec in Natalija Breskvar Potencin

(Skupno 699 obiskov, današnjih obiskov 1)