V petek, 27. 5. 2022, smo imeli učenci 5. p zanimiv športni dan, ki smo ga popestrili z obiskom Mestne knjižnice Grosuplje. 

Z razredničarko Ksenijo in učiteljicama Ano in Urško smo se s kolesi odpeljali proti Grosupljemu. Preden smo se usedli na kolo, smo ponovili pravila varne vožnje, ki smo se jih naučili že v jeseni, ko smo opravili kolesarski izpit. V nahrbtnike smo spravili malico in vodo, si na glave nadeli čelade in že smo se spustili po hribu navzdol, v koloni, eden za drugim. Preden smo v Grosupljem zapeljali na zelo prometno cesto, smo se še enkrat spomnili in ponovili vse, na kar moramo biti kot kolesarji pozorni.

Ko smo se pripeljali pred Mestno knjižnico Grosuplje, nas je tam že čakala gospa knjižničarka Tanja Zavašnik. Toplo nas je sprejela. Najprej smo se pogovarjali o knjigah, ki smo jih prebrali, nato spoznali nekaj novih, potem pa nam je knjižničarka razkazala knjižnico. Spoznali smo knjigomat, naučili smo se, kako se v knjižnici znajdemo, nato pa tiho prečkali čitalnico in se znašli v Koščakovi hiši. Ogledali smo si zelo zanimivo poročno sobo in stopili na prag hiše, od koder je pred leti gospod Koščak želel videti do železniške postaje. Nastal je drevored, ki ga imamo še danes.

Poslovili smo se, se po drevoredu ali Kolodvorski ulici odpeljali do železniške postaje, kjer smo pojedli malico in se posladkali s sladoledom. Dobro, da smo se podkrepili, saj nas je čakal precej naporen vzpon nazaj na Polico. Vozili smo se skozi gozd, kjer ni bilo tako vroče. Hribčki so nas kar namučili, nekatere malo bolj, druge manj. A vsem je uspelo!

Utrujeni, a zadovoljni smo se pripeljali pred šolo. Tam nas je čakalo kosilo. Z užitkom in s tekom smo ga pojedli!

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)